Skip to content

BDSM-guide for nybegynnere

Denne BDSM-guiden for nybegynnere er en praktisk steg-for-steg tilnærming til et tema som gjennom historien har vært gjenstand for mange myter og fordommer. I dag viser forskning at utøvere innen BDSM faktisk har bedre psykisk helse enn de som ikke har BDSM som en del av sitt seksualliv. Det har altså positive effekter for parforhold. Denne guiden inneholder de fleste aspekter for å forstå BDSM og praktiskere trygt, spennende og morsomt.

Facebook

Del gjerne saken på Facebook

Hva er BDSM?

Dette er en praktisk guide for BDSM skrevet for nybegynnere. Den må ikke sees som en oppskrift, men som tips, råd og innspill til temaet. Deler av innholdet er innledende kunnskap om et tema, og kan tjene som inspirasjon til videre utforsking.

Vi anbefaler også vår introduksjon til BDSM, som beskriver mer om BDSM, forskning, historikk og erotisk intensitet, med mer.

Kort fortalt er BDSM en erotisk lek der alt er basert på samtykke og ønsker hos deltagere. Tvang, trusler, straff og ydmykelser forekommer, men da som en del av det avtalte rollespillet.

Uttrykket BDSM er en samlebetegnelse for: Bondage, dicipline, dominance, submission, sadism og masochism. 

Ofte brukes en av forkortingene. B/D, B&D eller BD (Bondage and Discipline), D/S, D&S eller DS (Dominance and submission), og S/M, S&M eller SM (Sadism and Masochism.) I vår BDSM-guide bruker vi dominant/dom og sub/underdanig om hhv. den dominante og submissive.

Innenfor disse disiplinene vil man kunne gå inn i en rekke ulike aktiviter og endeløst med variasjoner. Fra de helt enkle til mer avanserte og planlagte seanser. For noen en lek med eller uten sex, for andre nærmest en livsstil. 

Ønskes en forklaring på vanlige ord og uttrykk, kan du klikke rett til ord og uttrykk i vår introduksjonsak.

Learning how to do SM is like learning how to have sex all over again. (Wiseman, 1996)

Ingen tillit - ingen lek

Ingen skal behøve å tenke på BDSM som noe skummelt, vondt eller farlig. Enhver situasjon eller handling må være samtykkebasert og ønsket. Det er grunnleggende viktig og en forutsetning at de som er involvert har 100 % tillit til hverandre. 

Å bli frarøvet bevegelsesfrihet kan i seg selv oppleves ganske sterkt. Eller å bli utsatt for smerte mens man er bundet. Får man panikk, blir den planlagte leken plutselig ramme alvor og svært ubehagelig.

Utforskning av BDSM, og kanskje spesielt sadomasochisme, er derfor en stegvis tilnærming. Tillit bygges over tid og baseres på gjensidige erfaringer. Glede og nytelse er forbundet med tilliten man har til den andre, og dette gjelder begge veier i en relasjon mellom dom og sub.

Man kan ha full tillit til sin partner generelt i samlivet, men har som regel lite innsikt i hvem partneren er eller kan bli i en BDSM-setting. Å få kontroll og makt over et annet menneske, eller å gi fra seg kontrollen, kan påvirke et menneske på måter man ikke er klar over – hos begge.

Psykologien i BDSM-aktiviteter kan være sterke saker. Det er i begynnelsen et ukjent terreng, og man kan ikke på forhånd si hva som befinner seg bak dørene man åpner hos den andre.

Blir opplevelsen så sterk at sub får panikk, må dom raskt forstå situasjonen og agere ved å befri sin sub. Deretter må dom ivareta sin partner på en trygg og god måte. Les mer om dette i avsnittet om kommunikasjon.

bdsm-forholdet-1120x747

BDSMs mulige effekter på et parforhold

BDSM kan være romantisk, erotisk intenst, spennende, og inneholder mange opphissende elementer og psykologiske aspekter. 

For å ha glede av og nyte de seksuelle sidene ved sadomasochisme og BDSM, må man nemlig kunne snakke åpent og ærlig. Både før, under og etter aktiviteter. Det er typisk at det utvikles en gjensidig respekt mellom dom og sub, og det er denne som også vil gjennomsyre relasjonen også utenfor BDSM-sammenhengen.

Flere utøvere som har deltatt i undersøkelser, antyder at partnere i et forhold som praktiserer BDSM, opplever en frihet som styrker forholdet. Det å dele realiseringen av kinky fantasier skaper sterkere bånd, har flere uttalt ifb med studier tilknyttet sadomasochisme. BDSM rollespill kan rett og slett være stimulerende for et forhold!

BDSM - hvem kan man praktisere BDSM med?

Hvem kan du praktisere BDSM sammen med?

Ikke alle har sexfantasier eller lyst til å involvere seg i BDSM. Og det er jo ikke slik at man bare banker på hos naboen og spør om hjelp når ens partner ikke fantaserer om det samme. 

Men hva gjør man dersom det er slik at ens partner overhodet ikke ønsker å delta i rollespill knyttet til BDSM. Dette høres enkelt ut, men kan fungere; La være å bruke ordet BDSM. Det er både fordommer og myter knyttet til BDSM, og det kan føre til vegring hos enkelte. Det er heller ikke viktig å sette navn på aktivitetene, men heller vise hva du liker og nyter uten å kalle det noe som helst.

Hvem man initierer BDSM-lek med er også et spørsmål om egen sikkerhet. Særlig dersom man har planer om å være sub. Det er imidlertid klart at opplevelsen hviler på evner og kyndighet til den som skal være dominant i leken.

Er begge uerfarne, er det beste rådet at man begynner forsiktig, prøver seg frem og snakker mye. Både før, under og etter seansene. Har dere aldri lekt med sadomasochisme, har dere kanskje bare vage ideer om preferanser og hvilken retning dere har lyst til å utforske først.

Er man singel, kan man finne andre med samme interesse innen BDSM-miljøet og lokale foreninger. Du finner linker nederst i denne saken. Foreningene arrangerer jevnlig treff og ulike kurs.

Andre søker på datingsider som for eksempel sexdaters.no. Dette er nettsteder som tilbyr dating for personer som søker tilfeldig sex. 

Vær imidlertid generelt forsiktig. Ikke alle som utgir seg for å være erfarne er nødvendigvis det. Og uansett skal kjemi fungere og tilliten være på plass.

STOPP

Begynn med å finne et egnet stoppord. Når dom hører dette ordet, skal han eller hun øyeblikkelig stoppe all aktivitet. Sub skal løses fra eventuelle restraints (tau/håndjern/seler/mansjetter o.l.) 

Man bør ikke bruke dagligdagse og vanlige ord som; Nei, stopp, jeg vil ikke mer, hold opp. Enkelte av disse uttrykkene kan oppfattes som om sub egentlig ikke vil at det skal stoppe. Det kan for mange også være uttrykk som brukes som en del av leken.

Ord som kan fungere; Rødt, svart, avslutt, opphør. Hold det kort! Men dersom ananas er ordet som funker for dere, for all del, rop ananas hvis det blir skummelt. Velg ett stoppord og hold dere til dette. Bytter dere kan det bli forvirring om hva stoppordet er.

Det er viktig for den dominante å erkjenne at han eller hun ikke vet hva som faktisk pågår i hodet hos sin sub. Kanskje personen allerede har presset seg til å være med på noe under sterk tvil, føler en viss redsel eller en generell utrygghet. 

Kanskje personen allerede balanserer temmelig nær panikkfølelsen. Veien til full panikk kan lure under overflaten og utløses av uforsiktig fremferd. Den beste måten å forhindre utilsiktede situasjoner er å ta små skritt, og å kommunisere godt underveis.

Man må samtidig sikre at stoppordet ikke glemmes. Er det først behov for å bruke ordet kan det være som følge av plutselig panikk. Da er det ekstremt viktig at ordet ikke er glemt naturligvis. Print det gjerne ut med store bokstaver og klistre det lett synlig på veggen.

Hva med situasjoner der den underdanige har munn-gag og ikke kan uttrykke stoppordet? Da må STOPP signaliseres på andre måter. Det avhenger av situasjonen hva slags muligheter man har. Bruker man helmaske kan det å riste med hodet være et stopp-signal. Er man helt uten mulighet til å bevege seg kan man bruke avtalte gryntelyder.

Er man bundet fast på hender og føtter og har munn-gags, har man ikke mange muligheter annet enn å blunke med øynene. Er armer eller ben frie, kan man signalisere ved et visst antall slag mot underlaget. 

Å være forberedt på at ting kan gå galt

Brannmenn, politi, ambulansepersonell, militært personell osv. jevnlig trener for å gjøre jobben mest mulig effektivt. På samme måte må en BDSM-dominant også være mentalt forberedt på en «krisesituasjon.»

Det høres dramatisk ut. Men hensikten med ulike treninger er å kunne gjenkjenne en bestemt situasjon, og å kunne agere øyeblikkelig og nærmest uten å tenke. Planlegging, trygghet og tillit, og å være trent for å kunne handle raskt, er viktige elementer for å være en dyktig utøver.

I planleggingen vil den dominante tenke både på de elementene aktiviteten skal bestå av, både psykiske og fysiske. Men planleggingen skal også innebære fokus på utveier dersom noe går galt. Dette handler om å skape bevissthet om hva som kan/skal/bør gjøres i en nødsituasjon.

Å være godt trent handler om å:

  • Å minne om hva stoppordet er (Unngå å bytte stoppord)
  • Å raskt kunne løsne eller klippe opp tau eller løsne restraints
  • Ha god evne til å lese situasjonen foran seg, og oppfatte det raskt når ens partner opplever utilsiktet ubehag/smerte/angst, og kunne agere øyeblikkelig
  • Utvikle gode kommunikasjonsevner for BDSM-rollespilling
  • Respektere stoppsignalet umiddelbart og uten nøling
  • Ha en egnet bondage-saks tilgjengelig (test så du vet hvordan der er i bruk!)
  • Kunne distansere seg fra egen kåtskap så den ikke tar overhånd – og være tunet inn på partners behov, nytelse og glede

En godt trent dom inngir trygghet som igjen bidrar til at rollespillet gir større glede og nytelse.

Det motsatte skjer når dom ikke er godt trent. Det skaper usikkerhet hos sub og gir mindre grad av tillit. Resultatet er at han eller hun ikke slapper av og vil neppe ha særlig glede av seansen.

Vi har en egen sak om planlegging, forberedelser og sikkerhet her.

bdsm-kommunikasjon-1120x922

Kommunikasjon knyttet til BDSM-lek

BDSM-ere kommuniserer før, under og etter en aktivitet. Kommunikasjonen tjener en hensikt for både dom og sub. Men hva snakker man egentlig om?

1. Planleggingsfasen 

Før man går inn i en BDSM-aktivitet planlegges innholdet. Ikke at det må være 100% koreografert, men man kan snakke om føringer, hovedelementer og stoppord/stopp-signaler.

Enda viktigere er det kanskje å snakke om hva man absolutt ikke ønsker. Jeg vil ikke bli slått veldig hardt og ikke i ansiktet. Jeg vil ikke at ansiktet skal tildekkes, og jeg vil ikke ha wetsex. Dette er en like god måte å sette rammer. Det gir dessuten dom frihet til å bestemme innholdet uten at sub vet hva som kommer. 

Dom skal ut i fra dette kunne planlegge seansen, og sub har en mulighet til å være mentalt forberedt på hva slags eventuelle smerte, ubehag eller ydmykelse som vil komme. Planlegging skaper dessuten både forventninger og opphisselse.

2. I aktivitet 

Når man er i aktivitet vil kommunikasjonen ha en annen tone. Man er i rolle og nyter opplevelsen. Den dominante skal likevel ha et våkent blikk på sub. Øynene til sub vil kommunisere det tydelig dersom noe er feil, men også stemmetone og kroppspråk signaliserer mye.

Kommunikasjon under aktivitet er ofte en sterkt «driver» i rollespillet. Dom ydmyker, kommer med trusler, tvang, kommandoer, og verbale straffer. Sub kommuniserer gjennom tale, stønn, øyne, kroppspråk – alt sender signaler om hvordan sub har det i leken.

En dom uttrykker hva sub skal gjøre, deler ut straff fordi en handling ikke er utført eller dårlig utført. Fordi sub ikke er rask nok, ikke adlyder korrekt, ikke viser nok respekt osv. Sub sin respons på de ulike formene for straff og ydmykelse «leses» av dom, som regulerer utøvelsen i forhold til situasjonen.

3. Evaluering 

Det høres rart å skulle evaluere sexen man akkurat har hatt. Det er ikke lett å definere en grense for når man absolutt bør gjennomføre en evaluering. Men straks smerte og frihetsberøvelse er en del av leken, bør man faktisk ta dette på alvor. Sub skal kunne uttrykke sine opplevelser, den dominante skal høste erfaringer og vokse på dette.

Evalueringen er sannsynligvis et av de viktigere elementer innenfor BDSM, som bidrar til både økt tillit og styrking av relasjonen som ble nevnt tidligere i saken. Den dyktige dom noterer både de gode og mindre positive tilbakemeldingene. Senere seanser bygger videre på slike evalueringer.

Evaluering skal også være en samtale som tar dom og sub tilbake til hverdagen – ut av den sadomasochistiske situasjonen.

Liberator spreader bar

Fra lillefrekke.no

Saffron Cuffs

Fra lillefrekke.no

Anni buttplug

Fra lillefrekke.no

Trenger vi å kjøpe utstyr?

I prinsippet ikke. Faktisk er det ofte lurt å starte helt enkelt. 

Å utforske ulike aspekter ved BDSM kan skje med få eller ingen innkjøpte virkemidler i det hele tatt. Klaps på rumpa med hånden, binde armer og ben med et silkeskjerf, bruk av skjerf som øyenbind, bruk av en stekespade for å klapse.

Å bruke enkle ting som et silkeskjerf eller lignende kan også gjøre opplevelsen av sadomasochisme mindre skummel. De litt mer robuste og iøyenfallende BDSM-produktene man kjøper i butikken kan virke truende for enkelte. Så det er faktisk en god ide å begynne enkelt.

Mange BDSM-ere bruker billige og enkle effekter fremfor dyre produkter. Men det er selvsagt også fritt frem for å skaffe seg et lite utvalg spennende rekvisitter som ytterligere kan forsterke leken. Og utvalget er enormt, så hvor begynner man?

Spørsmålet blir ofte indirekte besvart når man samtaler om innholdet i BDSM-opplevelser man fantaserer om. Ønsker man å bli bundet, er tau tingen. I tillegg finnes det massevis av ulike restraints (link til lillefrekke.no) å velge mellom (mansjetter og ulike seler som på frarøver bevegelsesfrihet). Personlig  anbefaler vi mansjetter fremfor stålhåndjern på grunn av komfort (ala bildet i midten over).

Et annet produkt som vi synes er spennende, er bruk av harness som ble presentert av et par i denne saken.

Ønsker man pisk eller pads, er utvalget like stort. Hver har sin lille vri – sin lille snert. Og selvsagt er ofte sexleketøy en naturlig del av BDSM rollespill. Fordi kvinner flest har behov for klitorisstimulering for å få orgasme, er sexleketøy som for eksempel vibratorer en nyttig ting. Og liker man analsex, er en god analplug (link til lillefrekke.no) en smart ting å ha tilgjengelig.

 

Trenger vi spesielle klær?

BDSM som rollespill gir en uendelighet i variasjonsmuligheter der klær kan være en del av dette. Sexy kostymer og ikke minst sexy sko kan i seg selv løfte seansen flere hakk. Personlig synes vi klær burde være en del av alle rollespill, prøv selv så oppdager du hvorfor.

Klær former oppfattelsen av kropp, og setter et visuelt preg på en gitt situasjon. Klær leder blikk, skaper pirring og opphisselse, og kan utgjøre både en nødvendig og avgjørende rolle for realismen i leken. Klær kan derfor ha en signifikant betydning.

Det finnes mange stereotype holdinger til hvordan BDSM-ere kler seg. La heller egen fantasi og lyst sette preg på leken. Om det innebærer latex, lakk, eller lær, skolepikeuniformer, hele gummidrakter, et hesteantrekk, sexy undertøy eller helt vanlige klær. Slike valg er litt av det som er spennende og gøy med rollespilling.

BDSM - skap den rette stemningen

Skap den rette stemningen

Bruk lys med fine farger, dufter, klær og andre effekter for å skape den rette rammen rundt rollespillet.

Uansett hvilket rom i boligen man velger er det viktig å skape den rette stemningen. 

En blå lyspære, eller en rød, eller en grønn. Lek med lys og farger, for det er en enkel måte å skape en helt annen stil i rommet dere skal bruke. Hiv dynene ut av soverommet, kjøp et lekkert og deilig stoff i en delikat farge som dekker lakenet. Vær kreative.

Rollespill handler om å bruke alle tenkelige hjelpemidler for å hensette seg i en annen tid, i en annen stemning, i en annen rolle, i en bestemt mental setting. Musikk, lukter, lys, farger, klær. Det er mye som kan brukes for å skape akkurat den stemningen dere ønsker og som bidrar til realismen i rollespillet eller leken.

Ofte er det en god ting å kombinere rollespill, erotiske lek og seksuelle aktiviteter når vi er på reise. Eller simpelthen bare å reise på en deilig hotellweekend og kose seg med deilig sex. Vekk fra hverdagen!

Også her kan man enkelt skape litt romantisk atmosfære ved å legge et tynt sjal eller fargerikt gjennomsiktig stoff over lampeskjermene på hotellrommet. Men sikre at stoffet ikke ligger rett på lyspærer med tanke på brannfare og gå aldri fra rommet med et slikt arrangement.

Sørg for god luft i rommet før dere begynner, og det er alltid hyggeligere å være i et ryddig rom. 

Den aller første gangen - hvor begynner vi?

Det er lett å fokusere på den som skal underkaste seg. Imidlertid er det den dominante uten erfaring som faktisk er den som har behov for å trene.

Kommunikasjon om det dere har lyst til å utforske FØR dere faktisk setter igang er nødvendig. Det kalles å forventningsstyre det som skal skje. Dette har stor betydning for opplevelsen hver av dere skal ha.

Gjør det derfor enkelt. Et øyenbind er et godt utgangspunkt av to årsaker:

  • En sub med øyenbind kan ikke se den dominantes ansikt. Som uerfaren dominant blir man lett litt fomlete og usikker, noe som kan gjenspeiles i ansiktet. Et «grublefjes» kan ødelegge litt av rollespillet for sub.
  • En sub vil som regel ha stor glede av å miste synssansen. Å ikke vite hva som skjer skaper opphisselse. Det å bli berørt uten å se oppleves som mer intenst. Bruk av øyenbind har både psykologiske og fysiologiske effekter.

Øyenbindet er på plass, hva nå?

Det er her samtalen i forkant kan være nyttig. Den skal gi en viss formening om hva hver av dere har lyst til å oppleve. Det fungerer også som en nyttig ramme for den uerfarne dominante, som skaper seg en omtrentlig plan og noen enkle mål med aktiviteten.

En plan kan også innebære et dilemma. Å på forhånd vite for mye om hva som skal skje kan også virke mot sin hensikt. Særlig når den som er sub finner opphisselse og nytelse i å bli bestemt over uten å vite hva som skal skje. Da holder dom planen for seg selv, og forholder seg til det han/hun vet sub ikke ønsker skal være en del av leken.

Ofte kan kombinasjonen med øyenbind og massasje være vellykket. En sensuell massasje som leder til seksuelle handlinger og som toppes med en orgasme er deilig.

Det behøver ikke å være mer komplisert enn dette i starten. Eventuelt kan neste skritt være bruk av tau eller andre former for restraints. Frihetsberøvelse er for mange ekstra pirrende, men også dette er det lurt å ha en plan for. Når den dominante har er klart mål, blir rollespillet mye morsommere og bedre for begge.

 

bdsm-dominans-1120x718

Dominans eller underkastelse

En spennende, mystisk og ukjent verden.

Valg av rolle

Er dere helt uerfarne, er det ikke nødvendig å tenke for mye på hvem som skal være dom eller sub. Med mindre dere allerede har diskutert dette og har sterke preferanser for rollefordelingen. Mange menn tenker seg selv automatisk i rollen som dom. Imidlertid er det mange menn som opplever stor glede av å være sub.
 
Det kan hende det er naturlig at han er den dominante, men det kan like gjerne være henne. I en slik tidlig-fase, er det en fordel om begge uansett rolle, opplever å være i begge ender av den BDSM-varianten dere velger. 
 
Årsaken til dette er at den som etterhvert kanskje blir den dominante i BDSM-forholdet, har egne erfaringer med å miste bevegelsesfrihet eller har opplevd en viss grad av «smerte«. Med en slik innsikt vil en dom ha enda større forutsetning for å bli en dyktig master ovenfor sin sub. 

Blant utøverne er det noen som kalles en switch. En switch kan bytte mellom roller fra den ene seansen til den neste. Dominant i en seanse, underdanig i en annen seanse.

 

Kan alle bli en god dominant?

Svaret er vel egentlig nei. Ikke alle har like gode forutsetninger for å være en god dom, selv med trening. Det følger ikke en oppskrift eller psykologisk profil som svarer dypere på spørsmålet. Vi ser her kun kort på noen faktorer knyttet til rollen.

Hvem er man i hverdagen? Hvordan ser ens partner på deg? Hvordan ser man på seg selv? Selvinnsikt er viktig, og innsikt i sin partner er også viktig. 

Avstanden mellom hverdagsrollen og troverdig dominant kan være utfordrende. For enkelte blir avstanden for stor til at det blir vellykket. I hvert fall i første omgang. Rollespillet kan fort gå fra å være sterkt og overbevisende, til banalt og dumt.

Det er avgjørende at dom er overbevisende og selvsikker i rollen. Dette faller naturlig for noen, men krever mer tid, trening og erfaring for andre. Å vite hva man holder på med, og forstå hvordan man skal ydmyke, straffe og kommandere, er uansett viktig kunnskap. Med andre ord; selvinnsikt samt selvtillit er basert på faktisk kunnskap og erfaring.

kink.com har en rekke filmer der man kan utforske hvordan sadomasochisme og ulike BDSM-aktiviteter kan praktiseres. Kategoriutvalget er stort og dette er et pornografisk nettsted – ikke dokumentarisk!

Å kaste seg ut i rollen som uerfaren dom, og med brask og bram kreve både respekt og underkastelese er ikke en god start. Respekt er dessuten noe man må fortjene, ikke noe man krever.

Å være en god dom er en balansegang på flere måter. Det ene aspektet er at dere må ha en kjemi som stemmer med utøvelsen av BDSM. Troverdighetsaspektet. Det må være en god balanse mellom for mye og for lite når smerte påføres sub. Den verbale kommunikasjonen må bidra til å øke spenningen mellom dom og sub, ikke motsatt.

Et slikt rollespill handler i stor grad om å bygge opp spenning, opphisselse og nytelse, før man etterhvert kommer til avslutningen der en orgasme kanskje er målet. Man kan også tenke at rollespillet har flere faser, der sub gjennom seansen utsettes for flere ulike aktiviteter. Dom vil kanskje holde sin sub på kanten og ikke gi personen lov til å få orgasme før dom tillater dette.

Aksepter at det tar tid å utvikle seg til en flink dom. Ikke ha forventninger om at dere naturlig trer inn i de respektive rollene uten erfaring.

BDSM | Hvordan dominere

Hvordan dominere?

A plan is nothing, planning is everything, Winston Churchill. Et kjent uttrykk, som passer veldig godt i denne sammenhengen. Ikke forstå plan som en detaljert ramme for BDSM-seansen. Det er mer som konkrete ideer om elementer, utførelsen av dem, og mål for hver enkelt aktivitet i løpet av en kommende seanse.

Planlegging: Gjør gjerne notater. Hvor skal seansen starte? På et soverom? I stuen? Hva er første aktivitet eller kommando? Skal det brukes rekvisitter? Hva skal sub gjøre og skal det være straff for ulydighet? Skal seansen bestå av flere ulike aktiviteter? Hva skal vi ha på oss? Hvordan skal doms stemme være?

Planlegging handler om å se for seg hvert element og utførelsen av dem, samt ulike scenarier og situasjoner som kan oppstå. Når en dom f.eks har bundet sub i sengen, vil hele seansen og fremdriften være avhengig av doms evne til å skape, bygge, holde på opphisselse hos sub. Og til slutt sørge for en god avslutning.

Å kommandere sub til å gå på alle fire rundt i stuen uten mål og mening er ikke gøy, ikke opphissende, men bare dumt. Husk at aktivitetene bør ha mål og hensikt som gir begge nytelse og glede, så dom bør tenke nøye gjennom en planlagt seanse. 

Dominansen kan skje gjennom straff, ydmykelse, påføring av smerte, bruk av kommandoer, bruk av tvang, trusler og seksuelle handlinger, eller bruk av restraints. Alt krever kunnskap om hvert enkelt tema for å være en dyktig dom. Få inspirasjon på kink.com.

Viktig å tenke over: Dagsform kan påvirke vår evne til å takle og håndtere smerte. Hormonelle sykluser hos kvinner kan skape store svingninger i smerteopplevelse. Dette vet hun kanskje ikke før det første slaget eller klapset kommer. Bryster kan være ømme, og andre tilstander kan føre til ønske om å styre unna f.eks analsex. Vit at slike forhold eksisterer – snakk om det, gjør et prøveslag.

Smertepåføring: Hvor skal pisken treffe og hvor hardt? Hvordan klapser man mest effektivt? Hva slags redskap (pisk, pads, flogger, spanskrør osv.) gir den ønskede effekten ovenfor sub? Hvilke andre rekvisitter kan brukes for å påføre smerte, og hvor på kroppen vil de ha den beste effekten?

Binding og restraints: Hvordan binde uten å stoppe blodsirkulasjon? Hvordan binde eller bruke restraints uten å skade nerver? Hvordan binde slik at sub kan tåle det over «tid»? Hva slags, hvor mange og hvor lange tau skal brukes? Husk også at binding der ledd er involvert også kan være problematisk for noen. Det finnes kurs innen bondage som kan anbefales for alle som vil drive med binding.

Kommandering, respekt, straff og ydmykelse: Det er viktig å danne seg et godt mentalt bilde av hvordan kommanderingen skal foregå og hva straffen skal være for å ikke adlyde? Tenk på rollespillet som en aktivitet i fremdrift, samtidig som opphisselse, glede og nytelse opprettholdes og utvikles.

Dom kan styre rollespillet gjennom flere faser/aktiviteter som får sub til å nærme seg orgasme, uten å tillate at hun/han kommer helt i mål. Opphisselsen vil dale mens går over til en ny aktivitet, og bygges så opp igjen. Slik kan man holde på og stadig skape sterkere nytelse før en endelig og avsluttende utløsning.

Kan alle bli en god sub

Kan alle bli en god sub?

Nei. Ikke alle klarer å rollespille som sub rett og slett fordi enkelte av ulike årsaker aboslutt ikke lar seg dominere. Det kan være basert på situasjoner fra barndommen, oppdragelse, kulturelle betingelser, hendelser i personens voksne liv eller andre ting.

Hva kreves for å være en god sub?

Lyst og interesse for BDSM-elementer er selvsagt. Det å gi opp kontrollen over seg selv. Å tørre å by på seg selv. Å tørre å ha full åpenhet om ønsker og være tydelig på grenser. Evne til å uttrykke nytelsen under aktiviteten. Å kunne gi konstruktive tilbakemeldinger når aktiviteter evalueres. Dette er i hvert fall noen punkter en sub bør ha med seg inn i en BDSM-relasjon.

Rollespill uten innlevelse har vel egentlig ingen glede av. Sub er pr. definisjon den som er passiv, men man kan likevel være aktiv i en passiv rolle. At sub bruker kroppsspråk, lyder og verbal kommunikasjon for å signalisere nytelse og glede, kan være viktig for doms glede og nytelse.

Hva kan det være nyttig å lære før vi begynner med BDSM?

BDSM innebærer mange ulike aktiviteter der hver vil kreve kunnskap, trening og erfaring. Å påføre et annet menneske smerte kan alle klare. Å gjøre det på en utspekulert, opphissende grenseland-måte, krever finesse.

Å være en virkelig god dom krever en kombinasjon av sterk tilstedeværelse, selvinnsikt, respekt for sub og avtalte grenser, grunnleggende anatomisk forståelse, kunnskap om binding og påføring av smerte for å nevne noe. Autoritet og evne til å skape realisme krever litt teatralske evner også.

Dersom bondage er spennende, er det nødvendig å lære seg noen enkle knuter, og hvordan man binder for ulike mål og hensikter. Ikke minst kan det være lurt å forstå litt av nervesystemet som ligger like under huden. 

Det finnes store mengder BDSM-relatert innhold på nett. Søk på youtube og finn videoer som demonstrerer bruk av tau og ulike knuter. En god ide er å ha en klar formening om hva man ønsker å gjøre i en gitt seanse, for dette vil styre hvordan sub bør bindes. 

Linker

FetLife. FetLife er et sosialt nettverk for BDSM, Fetisj & Kinky personer. Nettstedet har over 8.4 millioner medlemmer.
 
Smil Norge er en interesseorganisasjon for sadomasochister og personer med interesse for BDSM, SM og fetisjisme i Norge. Foreningen er frittstående og ikke-kommersiell. 

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.