Skip to content

Cuckolding forklart: Hvorfor noen menn vil ydmykes av at partneren har sex med andre menn

En cuckold er en mann som søker ydmykelser i situasjoner der hans kone eller kjæreste har sex med andre menn. Både hans partner og hennes elsker står for ydmykelsene. I denne saken beskriver amerikanske fagfolk litt av psykologien bak aktiviteten som stadig flere par praktiserer, også her i Norge.

Jeg vil at du har sex med en annen og ydmyker meg!

Forestill deg at du er i lykkelig forhold. Ting går bra. Dere begynner å bli komfortable i forholdet, så du våger å spørre din partner om han har seksuelle fantasier som han kunne tenke seg å utforske. Selv forestiller du deg kanskje noen håndjern, eller kanskje at dere rollespiller lege-sykepleier.

Og så sier han: Jeg vil at du har sex med andre menn!

Det var det som skjedde med Stacey.

Cuckolding - menn som vil at hun har sex med andre menn

Hennes mann, nå eksmann, ønsket at hun hadde seksuelle møter med andre menn. Hun som «cuckoldress», han som «cuckold». Men la oss først forklare hva sentrale uttrykk betyr.

Søk på internett viser at det er litt forvirring omkring hva det å være en cuckold. Ofte blandes også uttrykket med en relasjonsform som kalles «hotwifing», altså at kvinnen i forholdet er en «hotwife» og mannen en såkalt «stag». En hotwife har, som en cuckoldress, også tillatelse til å ha sex med andre menn, men grunnprinsippene bak de to relasjonsformene er ulike. Du kan lese her hva det innebærer å være hotwife.

Begrepet er teknisk sett ment å være en fornærmelse. Cuckold betyr ektemannen til en kvinne som har sex med andre. Men for noen menn er det en komplisert, erotisk form for ydmykelse, og praksisen opplever en renessanse.

En cuckold er en mann som tenner på ydmykelser som hans partner og hennes elsker(e) gir ham mens de har sex. En cuckold deltar ikke selv i seksuelle handlinger. En cuckold kan oppleve det som en ydmykelse at hun møter en elsker uten å fortelle ham om det før hun kommer hjem. Alternativt at hun forteller ham at hun skal til, eller er hos, sin elsker for å ha sex.

Ydmykelsene kan også handle om verbal kommunikasjon, der cuckold utsettes for seksuell «mobbing» av både fra sin egen partner og hennes elsker mens han ser på dem. Kanskje han ikke får lov til å se på dem i det hele tatt, og bes om å gå ut av rommet mens kvinnen har sex med sin elsker. Kanskje han må stå i døråpningen fo å se.

Ydmykelsen handler ofte hvor flink hennes elsker er i forhold til han selv, hvor stor hennes elsker er, og hvor liten han er til sammenligning. Det er også vanlig at cuckold må plassere sin penis i en såkalt «cage», et lite bur designet for formålet med en lås. Cuckold får da ikke engang lov til å få ereksjon mens hans kvinne og hennes elsker har sex med eller uten ham til stede.

Tilbake til Stacey, som i utgangspunktet hadde lyst til å prøve ut fantasiene til sin mann. Å ha et forpliktende forhold til sin mann, samtidig som hun har lov til å ha sex med andre? Hvorfor ikke, tenkte hun. Noen ganger ville han se på dem via Skype når hun hadde sex med en fremmed, og han var borte på forretningsreiser. Andre ganger ba han henne bare om å komme tilbake med en god historie.

Staceys eksmann er langt fra den eneste som liker en slik relasjonsform.

Det er nesten alltid mannens fantasi

«Cuckold-menn som liker å la sine koner utforske utenomekteskapelig sex, tenner på å være underdanig», sier dr. David J. Ley, forfatter av Insatiable Wives: Women Who Stray and the Men Who Love Them.
 
«Noen ønsker å utforske sin mannlige seksualitet. Andre får spenning av å se at deres koner eller kjærester har seksuell nytelse på nye måter», fortsetter Dr. Ley. «Denne fetisjen er nesten alltid mannens, ikke kvinnens. Men det betyr ikke at cuckolding kun handler om mannen. For hos par som har denne samlivsformen, finner selvsagt også kvinnen spenning, nytelse og stimulering fra seksuell utforsking av dette tabuet», avslutter han.

Cuckold: Han får raskere ereksjon, pumper hardere, han får raskere ereksjon igjen etter sex, og vil ha mer sex enn før.

Det fungerte for Stacey: «Å tilfredsstille ham tilfredsstilte meg», forklarer hun. «Det, og det å være i sentrum av oppmerksomheten. Faktisk var det det mest sexy jeg har opplevd, og på et punkt i livet hvor jeg følte meg mer selvsikker enn jeg noensinne har følt meg

«Mange cuckolds er også voyeurs, og deres koner eller kjærester kan være ekshibisjonistisk anlagt», sier Dr. Susan Block, forfatter av The Bonobo Way: The Evolution of Peace through Pleasure«Det er potensielt sett en perfekt match, men det kan også falle fra hverandre av flere årsaker», sier Dr. Block.

«Selvfølgelig er alle fetisjer åpne for psykologisk tolkning, men med cuckolding kan det være en biologisk faktor i spill», fortsetter Susan. 

«Når en mann mener at hans partner har vært med andre menn, øker mannens biologiske fysiologiske ønske om å konkurrere med den andre mannens sæd. Mannen blir raskere erigert, pumper hardere i løpet av sexen, ejakulerer hardere, og hans ejakulasjon inneholder mer sæd. Han blir erigert igjen raskere etter sex og vil ha mer sex enn de tidligere har hatt», forteller Dr. Block.

Par som praktiserer cuckolding er ofte gode kommunikatører.

«Det interessante er at par som praktiserer cuckolding er gode kommunikatører», sier Dr. Ley. «Cuckolding-par sannsynligvis er noen av de mest kommunikative menneskene jeg noensinne har møtt», forteller Dr. Ley.

Men det kan like fullt være vanskelig å skille mellom sex som skjer med utenomekteskaplige personer og det som skjer i parforholdet. Snakker du om hvem du skal invitere til soverommet ditt samtidig som du diskuterer strømregningen?

Til slutt ble Stacey utbrent. Dominansen og underdaningheten snek seg inn i alle aspekter av ekteskapet, noe som til slutt førte til at det ble slutt. «Det som begynte som en fantasi handlet for meg etterhvert om kontroll og sinne», sier hun.

Cuckolding kan fremkalle sterke følelser - utforsk før det praktiseres.

Dr. Ley er ikke overrasket over Staceys reaksjon. «For de fleste forblir det en sporadisk fantasi eller kinky seksuell aktivitet de hengir seg til fra tid til annen», sier han. «Men jeg har sett menn som blir utrolig selvopptatt og krevende i forhold til denne fantasien. Det er ikke en sunn dynamikk – det er en egoistisk form for narcissisme og seksuell egeninteresse».

For Stacey skjedde forandringen praktisk talt over natten: «I begynnelsen syns du det er kult å lage dine egne regler, men en dag våknet jeg full av vrede, sinne og tristhet», sier hun. «Jeg var ikke ærlig nok om at en del av meg ikke likte det vi gjorde, og han var ikke ærlig da han sa at han var ok med det dersom jeg ønsket å stoppe», forteller Stacey.

Siden da har hun flyttet videre til monogamiske sysler. Men det kan sies noe om det å prøve ut nye ting;

«Hvis et par vurderer cuckolding, bør de starte sakte og forsiktig, med fantasi, rollespill, eller se på porno sammen», forklarer Dr. Ley. «Se hva sjalusi, frykt, tap og sinne kan utløse. Lær dere hva i denne fantasien som kan fungere, og hva som er for utfordrende», avslutter Dr. Ley.

Innhold er hentet fra Elizabeth Weiss, MarieClaire.com

Cuckolding - tre, men ikke trekant.

Selv om begrepet cuckolding involverer tre personer, handler dette altså ikke om å ha trekantsex (les om Stine og Anders og deres forhold til trekantsex). Les også vår sak om hvordan ha trekant.

I et intervju forteller det samme paret om sine tanker om det å invitere en fremmed mann (les Kjekke menn). Det er også mulig å kombinere det å være deltagende og det å se på, eller å la henne møte andre på egenhånd.

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.