Skip to content

Eldre damer søker yngre menn og unge menn søker eldre damer.

Eldre damer har vært populære hos den yngre garde av menn i århundrer. Ofte tenner unge menn på erfaringen voksne kvinner har, men det er flere årsaker, og interessen går begge veier.

Eldre kvinner har erfaring. Jonas 31 år.

Det er ingen tvil om at erfaringen de fleste eldre damer har er ettertraktet hos oss yngre menn. Ingen fomling, de vet hva vil ha og snakker helt åpent om sex. Det er befriende å ha en åpen kanal, for da blir man raskere kjent og slipper mye gjetting, sier Jonas.
 

Jeg hadde min første god del eldre dame når jeg var 24 og deltok på en stor bedriftssamling. Litt alkohol var med i bildet. Men det var ingen tvil om hva hun ønsket der vi satt i halvmørket og skålte i rødvin sammen med kollegaer. Hun tilhørte en annen del av virksomheten som holdt til i en annen by, så jeg hadde ikke møtt henne før.

Vi danset ikke. Jeg tror ikke hun turte akkurat det i frykt for hva kollegaer og sjefer ville synes. Men utover kvelden kom samtalen inn på sex og spørsmålene ble litt mer personlig når jeg svarte henne ærlig på alt hun lurte på, og jeg selv stilte nysgjerrige spørsmål tilbake.
 
Ung og kanskje litt småfrekk var jeg, mulig det tiltrakk henne. Det endte på mitt hotellrom og flere runder.
Eldre damer

Ungdommelighet, iver og virilitet er det viktigste. "Grethe", 56 år.

Hun bor på Frogner, er 59 år og gift. Dessuten er hun notorisk utro som hun selv sier, og foretrekker yngre menn når hun skal på sexdate.

Det er ingen gnist eller pasjon igjen i mitt over 30 år lange ekteskap. Vi har knapt pliktsex og det er stusselige greier. Min mann har alltid vært flink til å jobbe, ikke så flink med meg på samlivsfronten.

Jeg har fremdeles appetitt på sex og har vært nødt til å finne alternativer, og det er ikke spesielt vanskelig. Ikke her i Oslo i hvert fall, føyer hun til.

Litt yngre menn har mange fordeler. Fysikken mange av dem har er selvfølgelig den mest åpenbare tiltrekningskraften. Jeg liker menn med litt fast og trent kropp.

Samtidig er mennene jeg møter behagelige å tilbringe tid sammen med. De er lekne, humoritiske og sjarmerende, og jeg trives veldig godt i deres selskap nettopp på grunn av ungdommeligheten. De er lett å ha med å gjøre, ivrige etter å tilfredsstille meg, og klar igjen for en ny runde ganske raskt.

Det tenner meg veldig og som mange andre voksne damer, kan jeg få multiorgasmer. Men da krever det jo at jeg er sammen med en mann som holder flere runder, ikke sant, avslutter Grethe.

Unge menn søker eldre damer

Hvordan definerer menn "eldre damer"?

Etter noen søk, forumbesøk, og samtaler med voksne kvinner og unge menn er det tydelig at det ikke er en bestemt grense på alder og seksuell preferanse. Det er også ulik oppfatning om hva som menes med uttrykket «eldre damer».
 

Enkelte menn refererer til eldre damer som damer som er eldre enn dem selv. Det forstås slik at aldersforskjellen er 15-20+ mellom seg selv om kvinnen. Andre menn definerer eldre damer til en bestemt alder, for eksempel 65 år og oppover.

Det synes som om mange menn i tyveårene definerer det som eldre damer når hun er rundt 55 og oppover. Når vi spør menn som har passert 30+, defineres eldre kvinner som 60+.

Det er tydelig at sweet spot for kvinnene ligger i området 40 – 60 år. Den aldersgruppen er tydeligvis svært populær hos mange unge menn. Så finnes det de som både ønsker og søker etter enda eldre kvinner. 

Menn blir opphisset av kvinner som ønsker sex og som kanskje ikke har tilgang til dette på regelmessig basis. Mannen føler en slags makt i relasjonen der de bringer med seg ungdommelighet og nytelse, til en som virkelig setter pris på ham og det han gir henne.
 
En vi snakket med om akkurat dette uttalte at noen av de mest intense seksuelle opplevelsene han hadde hatt, var med en eldre dame på litt over 70 år. Det fine med eldre damer i den aldersgruppen, er at de er så takknemlige for at noen er interessert i å ha sex med dem og virkelig gir jernet.

Et kompliment, men han er vel for ung for meg. Eller...?

Flere kvinner vi har snakket med har aldri turt å ta skrittet fullt ut og hatt sex med en betydelig yngre mann. Noen er opphengt i tanken på at «jeg kunne jo vært moren hans». Andre mener at kroppen deres ikke er fin nok for en ung mann, som sikkert ikke har vanskeligheter med å finne noen på sin egen alder.

Tilbudene har likevel ikke manglet hos kvinnene vi har snakket med om dette. Det er slett ikke unaturlig at kvinner blir smigret over interessen fra betydelig yngre menn. Det er hyggelig å vite at man på et vis er ettertraktet selv om man defineres i kategorien «eldre damer.»

Enkelte damer kan overhodet ikke tenke seg å flørte eller å ha sex med svært yngre menn. Flere setter grensen når det er mer enn 10 års forskjell. Jeg er ferdig med fomling og uerfarne menn, uttalte Beate, en av kvinnene vi snakket med.

En mann kan godt være yngre enn meg, men han må være 40 eller mer, sier en annen. Jeg synes litt av kosen og spenningen er å kunne gå ut og ta seg en drink, og da vil jeg ikke sitte å føle meg som en milf som de kaller det. Jeg ville aldri klart å slappe av og nyte øyeblikket i en slik setting, sier hun.

Dessuten vil jeg personlig gjerne ha menn som har seksuell erfaring. Det finnes nok av menn som både ser bra ut, trener og er ungdommelige lenge etter at de har passert både 40 og 50, avslutter Beate.

Interessen for yngre menn knyttes til ungdommelighet og energi.

Jeg opplever stor forskjell i måten en yngre elsker behandler meg sammenlignet med en på min egen alder. Godt voksne menn opplever jeg som litt mer «satt». Mange tar litt mindre vare på seg selv, og blir litt grå og gustne. Og stressa menn har så mye i hodet at ereksjonsproblemer blir tydeligere når de treffer femtiårene. Cecilie er femti år selv og prefererer i utgangspunktet menn på egen alder.
 
Men jeg har hatt noen kjærester som har vært noen år yngre. Opplevelsen er at yngre menn har mer stamina, de er mer ivrige og tar ofte bedre vare på seg selv. Det gjelder både kropp og sitt ytre. Personlig er jeg opptatt av hele mannen, ikke kun hans penis. Vi skal kunne gå ut og hygge oss, prate underveis og etter sex.
 
Sånn sett har jeg ikke noe i mot en yngre mann, men han må være voksen. Det hele henger tett sammen med hans personlighetJeg tror mange flere kunne tenke seg å være sammen med yngre menn enn vi faktisk ser. Her tror jeg særlig sosiale normer og lav selvtillit hos kvinnene hindrer dem i å søke yngre elskere. For de fleste tror jeg grensen går ved 10-15 år yngre og at det oppfattes som pinlig å være sammen med yngre menn enn dette.
 
Jeg tror det også henger sammen med hva kvinnen søker. Er det kun et ønske om mer sex, eller ønsker hun også å oppleve å være attraktiv igjen. Å føle seg ettertraktet og sexy sammen med en mann er ganske sterke følelser. Og møter hun en viril, spenstig mann som byr på både seg selv, et ungdommelig vesen, og mye oppmerksomhet. Ja, da kan det bli en ny vår for henne, smiler Cecilie.
 
Stine og Anders er et voksent par fra Oslo som i et intervju åpenjertig forteller om det å ha flere sexpartnere og har delt noen av sine eventyr med page69. De har også sendt oss en sak som handler om hvordan det er å ha trekantsex.

Temaet diskuteres også hos kvinneguiden.no

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.