Skip to content
Elvie bekkenbunnstrening | page69.no tester Elvie

Elvie Trainer - bekkenbunnstrening med en personlig trener

Jeg har fått en personlig trener til underlivet! Elvie Trainer hjelper meg med bekkenbunnstrening, og nå har jeg endelig funnet motivasjon for å gjøre knipeøvelser. Målet er sterkere orgasmer, forebygging av slapp skjede og inkontinens. Men Elvie Trainer er ikke et menneske, men en bekkenbunnstrener og app på telefonen, og det beste er at hver økt kun tar 5 minutter!

Facebook

Del gjerne saken på Facebook

Uttrykket "å le så man tisser på seg" er plutselig blitt en realitet

Flaut og tabubelagt – barnefødsler og alder gjør kvinners bekkenbunnsmuskulatur svakere. Det kan bli pinlige konsekvenser og dårligere orgasmer. Uttrykket «å le så man tisser på seg» er plutselig blitt en realitet i livet mitt.

«Du må knipe etter fødselen», sa jordmora. «Du er i overgangsalderen og du må knipe», sa gynekologen. Jada, svarte jeg, men gjorde det bare en sjelden gang. Bekkenbunnstrening var max kjedelig å holde på med, og jeg kunne ikke akkurat vise konsefjeset mitt på bussen der ekspertene påsto at jeg kunne sitte og knipe.

Ikke en gang min mann visste at jeg strevde med å trene disse så usynlige, men akk så viktige musklene. Jeg prøvde de tradisjonelle kulene og eggene, men jeg likte ikke å skulle gå rundt med dem inni meg mens jeg gjorde husarbeid. Ut sklei de når jeg ikke konsentrerte meg. Øvelsen var ensidig og jeg ble bare umotivert.

En personlig trener blir levert på døren

Alle som har trent med en personlig trener eller sammen med andre, vet at da pusher man seg selv hardere. Man vil vise seg litt frem og i hvert fall ikke være den som ligger etter de andre. Sånn oppleves det med Elvie, min personlige trener for underlivet. Jeg kniper for harde livet og har merket stor fremgang på de ukene jeg har trent. Men la meg spole litt tilbake i tid og starte med begynnelsen.

Elvie bekkenbunnstrener | page69.no testerBekkenbunnsmuskulatur er noe jeg bare sporadisk har tenkt på, men mer og mer med alderen. Litt oftere enn før har jeg tenkt at jeg burde knipe, men likevel latt det være, selv om tegnene på at tanke bør bli handling, etterhvert har blitt mer merkbare. 

Ikke at jeg løper rundt og tisser på meg, men jeg merker jo at jeg ikke er 25 år lenger der nede. Samtidig har jeg kunnskapen om alle fordelene en veltrent bekkenbunn kan gi, så mangelen på trening er bare latskap med andre ord. Ingenting dytter meg igang eller gir meg stor nok motivasjon. Helt til nå.

En dag fant jeg en forespørsel i innboksen der spørsmålet var om jeg kunne tenke meg å teste et produkt fra sinful.no. Nærmere bestemt en app-styrt bekkenbunnstrener. Tematikken er kjent, fordelene store, jeg tenkte meg ikke om og takket ja. To dager etter ble produktet levert på døren, så  sinful kastet ikke bort tiden, dette var rask levering. 

Dersom du vil hoppe rett til resultatet og konklusjonen, kan du klikke her.

Mitt første møte med Elvie Trainer

Feminint og lekkert, tenkte jeg, da jeg åpnet boksen og produktet kom til syne i den lille sylinderen. Overflaten var tiltalende og myk mot huden. Elvie ble lagt til lading og appen ble installert på min iPhone uten problemer.

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.noKvelden kom og jeg låste meg inne på badet for å slippe uanmeldte besøk og spørsmål om hvorfor jeg stod naken foran speilet med en turkis bøyle stikkende ut av skjeden. Den lille folderen med instrukser var lett å forstå, og med et knip(s) var jeg i gang.

Appen instruerte meg for hvordan jeg skulle knipe, løfte, klemme, pulsere med musklene, og når jeg skulle slappe av. Hyggelige tilbakemeldinger meddelte om jeg gjorde det greit eller satte personlige rekorder i kniping. 

Ved endt treningsøkt fikk jeg en oversiktlig sirkel som viste hvordan jeg hadde prestert i de ulike øvelsene. Da var jeg ferdig for dagen og svært fornøyd med å ha gjennomført første økt. Og det tok kun 5 minutter!

Jeg var faktisk litt lettet etterpå, fordi jeg må innrømme at jeg hadde vært skeptisk på forhånd. For hvordan kunne en app på telefonen virke motiverende? Men oversikten jeg fikk etter første økt, gjorde at jeg følte mestring. Jeg gledet meg til neste økt med gode tilbakemeldlinger og fremgang.

Hvordan var Elvie Trainer i praktisk bruk?

De neste ukene kneip jeg for harde livet og «utsatte» skjeden for stadig flere øvelser. Elvie minnet meg på at jeg burde trene, og pushet meg videre mot målet om sterkere bekkenbunnsmuskler, færre uhell og bedre sex.

Elvie har flere nivåer og jeg måtte trene meg gjennom ett nivå før det neste ble tilgjengelig. Fra nybegynnernivå, deretter et nivå for viderekomne, og til slutt et avansert nivå. Hvert nivå utfordrer meg med nye og vanskeligere øvelser.

De fine oversiktene etter hver økt viste med tydelighet at jeg forbedret meg. Og akkurat som med en personlig trener krevde Elivie mer og mer av meg. Jeg måtte knipe lenger i tid, pulsere fortere. klemme hardere og løfte høyere.

Jeg oppdaget hvor viktig plassering av Elvie var, for det kan utgjøre en stor forskjell på resultatet om produktet er plassert for langt inn, eller motsatt, for langt ut. Her måtte jeg prøve og feile litt, for ingen bruksanvisning kan hjelpe deg helt i mål på dette punktet. At jeg måtte endre posisjonen litt underveis i noen av øvelsene, bidro også til at jeg ble bedre kjent med bekkenbunnsmuskulaturen.

Det blir litt banning etterhvert som jeg avanserer til stadig mer utfordrende øvelser. Konkurranse-instinket blir merkbart, og jeg klemmer og kniper for harde livet for å få juvelen til å treffe målene som farer forbi. Dette krever muskelkontroll på høyt nivå ettersom vanskelighetsgraden tiltar. Det føles moro, og ikke minst kjenner jeg at treningen virker. Kommer det et plutselig nys, går det bra nå.
Elvie Trainer - bekkenbunnstrening | page69.no tester Elvie
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

I bildet til venstre beveger en rekke med tomme sirklene seg fra høyre mot venstre. Den gule juvelen kan bare bevege seg opp og ned, og hvor mye den beveger seg avhenger av hvor hardt jeg kniper. Målet er å knipe slik at juvelen treffer hver sirkel. 

For å lykkes kreves det presis kontroll kan jeg love deg, og i akkurat denne øvelsen må jeg hele tiden knipe med en viss styrke slik at juvelen hele tiden er enten like over eller like under rekken med sirkler. Slipper jeg juvelen for langt ned, vil jeg ikke klare å treffe neste sirkel. Dette er bekkenbunnsøvelser på et høyt nivå. 

Hver enkelt øvelse avsluttes med en oppsummering som viser resultatet, gjennomsnittlig score, samt en trendpil som forteller om man har en positiv eller negativ progresjon. Det trigger konkurranseinstinktet.

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

I denne øvelsen er målet å klemme så raskt at juvelen treffer og eliminerer hver av de blå ballene raskest mulig.

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

I lift-øvelsen er målet å klemme slik at juvelen løftes over «motbakken» og ikke treffer det mørkegrønne feltet som kommer mot den gule juvelen. Deretter må det klemmes til slik at juvelen holdes over det mørkegrønne felter helt til man kan slappe litt av og la juvelen droppe ned, men ikke helt ned, på den andre siden av kurven.

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

I denne øvelsen måtte jeg klemme og slappe av i raskt tempo for å treffe alle sirklene som beveger seg fra høyre mot venstre. 

Dette er en pulsøvelse som virkelig krever kontroll i bekkenbunns-muskulaturen. Heldigvis har jeg ikke opplevd å bli støl etter å ha trent muskler jeg ikke har trent før.

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

Hold-øvelsen er en statisk øvelse der målet er å løfte den gule juvelen opp og holde den innefor sirklen. Den røde sirklen utvides etterhvert som tiden går. 

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

Til slutt kommer en utfordrende øvelse, nemlig løft-øvelsen. Her skal den gule juvelen klemmes så høyt som mulig på skalaen. Her har jeg litt å gå på for å imponere appen, skal jeg innrømme. Jeg merker generelt at resultatene kan variere fra dag til dag. I disse pandemiske tider har jeg trent til ulike Youtube-treningsprogrammer foran TV-en i stua, og jeg merker at det ofte er fint å trene med Elvie like etter en økt. Da er kroppen god og varm og innstilt på å yte best mulig.

Helt til slutt får jeg et resultat for hele økten. Illustrasjonen til høyre viser resultatet for hver av øvelsene slik at jeg enkelt kan se hvor jeg må forbedre seg.

Hva slags resultater fikk jeg etter to måneder med Elvie Trainer?

La oss snakke om resultater! Jeg har drevet med aktiv bekkenbunnstrening i ca 2 måneder nå, og nå lurer du sikkert på hva slags resultater jeg har oppnådd. 

Som med all muskeltrening er intensitet og frekvens viktig for å skape resultater, og resultatene i forhold til bekkenbunnstrening vil derfor også variere fra kvinne til kvinne.

Bekkenbunnsmusklene er ikke noe jeg forholder meg veldig aktivt til i hverdagen egentlig, men det er visse positive endringer jeg har lagt merke til. Før Elvie klarte jeg ikke å knipe av tissestrålen, men det kan jeg gjøre med full kontroll nå. Dette er jo ikke noe jeg har behov for ofte, men kraften er definitivt til stede og gir meg muligheten. Men en helt annen og viktig konsekvens, er at jeg kan holde meg uten å være redd for lekkasje når nærmeste toalett ikke er innen en behagelig rekkevidde. Det er virkelig en betryggelse.

Som mange andre kvinner opplever jeg også behov for å regulere pH-verdien i skjeden, og jeg har funnet ut at fortynnet eddikvann gir best resultater. Jeg sprøyter blandingen inn i skjeden ved hjelp av en sprøyte ment for formålet, og skal optimalt sett la eddiken fungere en liten stund før den renner ut. Problemet har imidlertid vært at jeg ikke har klart å knipe igjen og at mye har rent ut igjen. Nå klarer jeg helt utmerket å holde det aller meste på plass før jeg slapper av i skjeden. Nå er det jeg som bestemmer når eddiken skal få renne ut.

En sterk bekkenbunn skal bidra til sterkere orgasmer. Det har sikkert alle som har forsket litt på temaet fått med seg. Det er imidlertid vanskelig å gradere en orgasme-opplevelse og i etterkant dedikere den til bekkenbunnstreningen. I hvert fall foreløpig. For ingen orgasmer er helt like og styrken i dem kan variere veldig fra gang til gang. Min mann kunne imdilertid påpeke at noe hadde skjedd i skjeden. Det var en såpass markant opplevelse at han hadde tenkt; jøss, her har det skjedd noe. Hans opplevelse var at skjedemusklene føltes kraftigere og sterkere.

Så konklusjonen er, jo, det har definitivt skjedd endringer i skjeden, og jeg er overbevist om at dette produktet gjør akkurat det det er ment å gjøre. Nemlig å bidra til positive endringer som gir små men viktige ting bedre kvalitet.

Hvordan fungerer biofeedback-systemet til Elvie Trainer?

Jeg ble nysgjerrig underveis og ville vite mer om hvordan Elvie målte bekkenbunnsmusklenes arbeid. Inne i appen fant jeg mye mer informasjon. 

Den lille produktet kan måle trykk og bevegelse fra musklene i skjeden, og kommuniserer i sanntid med appen. Dette biofeedback-systemet hadde vist seg å være mest effektivt for å forebygge mot inkontinens, øke blærekontroll under graviditet, redusere restitusjonstid etter fødsel og redusere risiko for prolaps, i følge undersøkelser blant kvinnene som gjennomførte slike kegel-øvelser. 

Dette lar deg se om du trener riktig, samt hvor sterkt du klemmer. Elvie Trainer oppdager og advarer deg hvis du trener feil, noe som er viktig da det å skyve ned i stedet for å trekke opp kan være skadelig for bekkenbunnen på lang sikt. Resultatene fra treningsøktene dine lagres, slik at du kan måle forbedringene dine, spore fremgangen din og holde deg motivert til å slå ditt personlige beste.

Kulene og eggene jeg har prøvd før, har bare ramlet ut uten å forklare meg noen ting når jeg brukte feil muskler. Nå får jeg vitenskapelig hjelp til å knipe, løpende tilbakemeldinger på min progresjon, og om jeg gjør noe feil. Det opplever jeg som trygt og lærerikt. 

Vanlige knipeøvelser er kjedelig å gjennomføre, Elvie burde bli alle kvinners viktigste personlige trener

Slappe bekkenbunnsmuskler påvirker mange sider av kvinners helse og trivsel, og mange flere av oss kunne nok hatt store fordeler av å gjøre det regelmessig. Vi blir jo fortalt at vi skal knipe, men knipingen er faktisk ganske kjedelig. I tillegg er det vanskelig å vite sikkert at man gjør det korrekt. 

Heldigvis utvikler teknologien smarte løsninger. Etter to måneders bruk tør jeg innestå for at dette produktet holder løftet produsenten gir. Helt nederst finner du svar på noen vanlige spørsmål, blant annet for deg som er gravid eller har vært gjennom en fødsel. Det er alltid lurt å sjekke med en lege dersom du har en helsetilstand der du er i tvil om trening av skjeden bør gjennomføres.

Min oppsummering etter disse ukene er at Elvie bekkenbunnstrener:

  1. Er lett å bruke. Appen er intuitiv, lett å installere, og man kommer raskt i gang med bekkenbunnstrening.
  2. Er høyst motiverende å gjøre bekkenbunnstrening med. Jeg får umiddelbar respons når jeg gjør knipeøvelser. Det blir en konkurranse mellom meg og appen som hele tiden utfordrer meg. Jeg kjente ihvertfall lyst til å komme videre til neste nivå, for øvelsene er morsomme.
  3. Er effektfull fordi jeg får tydelige instrukser om hva jeg skal gjøre. Jeg vet dermed at jeg gjør øvelsene på rett måte, og det er en viktig betryggelse og øker verdien av treningen ytterligere. Man skulle tro at det bare var å føre Elvie opp i skjeden og klemme i vei, men jeg oppdaget at plasseringen kan være for langt inn eller for langt ut. Appen hjelper meg et godt stykke på vei, men jeg må også føle meg litt frem på hvor jeg får best effekt samtidig som jeg har størst kontroll slik at jeg ikke klemmer Elvie ut.

Elvie er ikke billig, men den er faktisk ikke dyr når jeg ser på dette som en investering i egen helse og i egen seksualitet. For hvem ønsker seg ikke sterkere orgasmer? 

Hadde jeg negative opplevelser med Elvie?

Ingen. Produktet har holdt sitt løfte og gitt meg styrke i skjeden jeg aldri har fått til med andre produkter. For meg, som ikke er en tekno-frelst person, fungerte teknologien over all forventning. Der dette prouktet virkelig scorer høyt, er på motivasjonen appen skaper for å holde det gående flere ganger i uken.

Skulle jeg ønske meg noe, så er det en lett tilgjengelig oversikt over alle programmene og nivåene. Det tror jeg ville gitt meg ytterligere incentiver. Det hadde også vært fint om jeg kunne valgt frie programmer, de jeg likte spesielt godt eller som utfordret meg ekstra mye. Noen dager vil jeg ha det hardt, om du skjønner hva jeg mener…når jeg trener altså. 

Jeg håper det kommer oppdateringer med nye øvelser. 

Som bekkenbunnstrener gir jeg dette produktet 10 av 10 mulige poeng. Så til glede for dere selv og partnerne dere, knip, damer, knip! Du kjøper produktet hos Sinfiul.no – her.

Produsenten svarer på vanlige spørsmål om Elvie Trainer

Du kan bruke Elvie Trainer under graviditet så lenge du ikke har noen komplikasjoner. Hver graviditet er unik, så kontakt fastlegen før bruk hvis du er usikker. LV-poengsummen din kan variere, spesielt i tredje trimester – dette er helt normalt og kan forventes. Du bør vente til seks uker etter fødselen før du begynner å bruke Elvie Trainer igjen.

Elvie Trainer er helt dekket av silikon av medisinsk kvalitet, så det er trygt å bruke sammen med spiralen.

Hvis du har tilstander i bekkenet (f.eks. prolaps), anbefales det at du kontakter din fastlege før du kjøper Elvie Trainer, da han eller hun vil være den beste til å gi deg gode råd, spesifikke for din helsesituasjon.

Etter fødsel er et flott tidspunkt å begynne med bekkenbunnstrening. Vi anbefaler likevel at fastlegen gir klarsignal før du bruker Elvie Trainer etter fødsel – dette kan du ta opp med din lege ved første kontroll.

Så lenge enheten din (telefon eller nettbrett) er Android-basert med OS 6 eller nyere, eller en iPhone som bruker iOS10 eller nyere, og er Bluetooth Smart Ready (støtter Bluetooth Low Energy), vil Elvie Trainer være kompatibel med enheten din. Du kan også bruke Elvie Trainer med iPads som kjører iPad OS13 eller nyere.

Vi er gjort klar over at det kan være Huawei-produkter som ikke kobler seg til enheter som bruker Bluetooth Low Energy, inkludert Elvie Trainer. Selv om Huawei beskriver telefonene som teknisk kompatible, kan vi dessverre ikke anbefale dem til bruk med Elvie Trainer på dette tidspunktet.

Elvie Trainer inneholder kraft- og bevegelsessensorer. Kraftsensorene måler kraften mens bevegelsessensorene måler tilt. Hvis Elvie Trainer vipper i feil retning, og indikerer at du skyver ned i stedet for å trekke opp, viser appen deg en advarsel. Dette er viktig ettersom å skyve ned i stedet for å trekke opp kan være skadelig for bekkenbunnen på lang sikt.

Elvie Trainer er laget med silikon av medisinsk kvalitet, er BPA-fri, 100% vanntett og har vært gjennom streng sikkerhetstesting, inkludert stempling*, dråpetesting, testing i tørketrommel, testing i vann, for irritasjoner, samt varmetesting.

*Stempling er en industriell prosess der et produkt eller materiale utsettes på gjentatt slag av bestemte styrker for å teste slagfasthet m.m.

Elvie Trainer kobles til telefonen din via Bluetooth, som kommuniserer via halen til Elvie Trainer. Halen skal alltid være utenfor kroppen. Bluetooth-enheter bruker ekstremt lite strøm – omtrent 100 ganger mindre enn maksimal effekt på en mobiltelefon. Det er på grunn av dette faktum at mange trådløse helsetjenester og medisinsk utstyr bruker Bluetooth. Elvie Trainer bruker Bluetooth Low Energy, som gir et enda lavere stråling enn standard Bluetooth.

Elvie Trainer er CE-merket, noe som betyr at den er i samsvar med helse-, sikkerhets- og miljøvernstandarder for produkter som selges innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS).

Teknisk

Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no
Elvie Training for bekkenbunnstrening | page69.no

Rengjør Elvie i mildt såpevann etter bruk, tørk og plasser produktet i beholderen slik at det beskyttes mot støt og slag. Det er enkelt å lade Elive ved å bruke USB-kabelen. 

Elvies overflate er laget av medisinsk silikon. Jeg visste ikke helt hva dette betød, og sjekket:

  • Medisinsk silikon er silikoner som er testet for biokompatibilitet og kan derfor brukes til medisinske formål. I USA er det Food and Drug Administration (FDA) Center for Devices and Radiological Health (CDRH) som regulerer enheter som brukes/implanteres i kroppen. Denne silikon-varianten derfineres derfor som 100% ren. Du kan lese mer på Wikipedia.

I esken følger det også med et ekstra omslag. Dette er for å justere størrelsen dersom du føler eller faktisk presser Elvie ut av skjeden.

Fra sinful.no har vi tidligere omtalt high-tech sexleketøy.

Siste artikler

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.