Skip to content

Brrr .... åhhhh!

Ingen sexleketøy passer alle! Vi er rett og slett for forskjellige! At enkelte vibratorer er dyre og andre rimelige har ikke nødvendigvis betydning for opplevelsen. Så hvordan velge en god vibrator?

Å finne en god vibrator begynner med deg selv

Slike artikler starter ofte med å fortelle hvor stort utvalget er og hvor vanskelig det er å finne en passende vibrator. For ja, det er lett å bli litt overveldet av hvor mange typer, varianter, merker og modeller som finnes. Og det er ingen god idè å gjøre som på vinmonopolet, nemlig å kjøpe en flaske fordi den har så fin etikett.
 
Det er jo ikke det at det er en katastrofe å kjøpe en dyr vibrator som du slett ikke er fornøyd med. På den annen side kunne du kanskje vært spart for tiden du brukte på å finne frem til akkurat det produktet, og pengene du kastet bort. Ja og frustrasjonen akkurat da du lå der og gledet deg til en deilig orgasme som ikke ble noe av.
 
Så disse tipsene er velmente, nyttige og basert på masse erfaring gjennom flere år når det gjelder kjøp og bruk av vibratorer. Som tidligere ansatt innen bransjen har jeg reist på messer, solgt til butikker, kjøpt fra grossister, og testet mange produkter.
 
Med min bakgrunn skulle jeg kunne gi deg gode råd og tips, men vær legg deg på minnet det som stod lenger opp. Ingen sexleketøy passer for alle. Du vet i realiteten ikke hva som fungerer for deg før du prøver det ut. Men vit også at vibratoren som er kjempegod i dag kan være litt feil i morgen.
 
Derfor. Ikke gi opp etter første forsøk! Kroppens sensitivitet og vår generelle dagsform forandres fra dag til dag. Mannen min har lurt meg trill rundt mange ganger med vibratorer som jeg tidligere har sagt nei til. Selvfølgelig til stor fornøyelse for han som mener jeg er inkonsekvent. Lurt eller ikke, det er uansett bare deilig å vite at det er flere å velge mellom, for de gir alle litt ulik orgasme.

Veien til en ny bestevenn i nattbordskuffen

Enkelt sagt handler prosessen om å få litt oversikt over utvalget, og finne ut hva slags produkter som ser spennende og pirrende ut. Så bør man ha definert noen kriterier som produktet avstemmes mot. Deretter sirkles det inn en butikk som synes å ha en bra pris, oppegående kundeservice, og gode leveringsbetingelser.

Bare det å besøke butikkene skaper i seg selv litt forventning og spenning. Og det er mye lekkert som lokker. De beste produsentene innen sexleketøy-industrien vinner priser for design, innovasjon og funksjonalitet i konkurranser, også utenfor bransjen.

Derfor kan man også lett la seg forlede til å tro at den moderne teknologien enkelt kan føre til deilige stunder og sjelsettende orgasmer. Sånn er det ikke! Jeg har testet vibratorer fra verdens beste produsenter som er svært teknisk avanserte, og som helt har mistet målet for produktet som jo er å gi kvinnen nytelse. Tekniske vidundere, men håpløse som nytelsesprodukter.

Valget ditt må også basere seg på dine egne preferanser. Hvordan liker du best å bli stimulert? Det sies at ca 70 % av alle kvinner har behov for klitorisstimulering for å nå klimaks. Er du en av dem, er det kanskje en velfungerende klitorisvibrator du skal søke etter. Jeg mener for egen del at en slik er et «must» i alle kvinners soverom. 

Mange opplever sterke orgasmer gjennom g-punktstimulering. Dette lille punktet rett på innsiden av skjedeveggen som det har vært mange kontroverser om i årenes løp – og som det fremdeles diskuteres om hvorvidt det eksisterer eller ikke. Diskusjonen handler ikke lenger så mye om det finnes et deilig-punkt der eller ikke, men om det er en del av klitoris eller et eget nytelsespunkt.

I denne sammenhengen spiller det ingen rolle, for det er definitivt et sted der inne som er intenst deilig. I hvert fall hos noen kvinner, for det er ikke alle som er like sensitive der, eller ikke i det hele tatt. Og en fun fact: Visste du at g-punktet både tåler og trives godt med skikkelig trøkk? Et sted leste jeg at man kunne presse mot punktet med hele 4 kilos kraft. Prøv å presse fire kilo på kjøkkenvekta med fingrene!

Skal du ha en vibrator spesialisert for g-punkt, er det definitivt lurt å lese tipsene lenger ned!

Royal Swan er produsert av Swan Vibes, og fåes kjøpt hos erotikknett.no. Swan-produktene regnes som high-end produkter med sin høye kvalitet.

Noen fakta og egenskaper som påvirker opplevelsene med en vibrator

Det er en del egenskaper ved en vibrator som enten bidrar til en deilig opplevelse, eller raskt signaliserer det motsatte.

 • Den første og viktigste faktoren for om det blir orgasme eller ikke, er teknisk. Det handler om megahertz og motorstyrke. Jeg forklarer dette straks på en ikke-teknisk måte.
 • Programutvalg. Noen liker de varierte programmene som svært mange vibratorer kommer med, mens andre hater dem. Jeg skal forklare dette også.
 • Betjeningsknapper til glede eller besvær. Mang en hyrdestund har inneholdt ektefølte ukvemsord fordi den viktige knappen som styrer intensiteten ikke er å finne under glatte fingre.
 • Støynivå.
 • Vanntett eller sprutsikker? Sjekk om den tåler å være i nærheten av vann!
 • Brukstid, feriemodus, og ladetid – et hakk ned på viktighetsskalaen, men et par setninger om dette kommer også om litt.

Vi er anatomisk ganske like, men ikke helt.

 • Kroppene våre har ulike former, størrelser og proposjoner. Ingen er nøyaktig like.
 • Vårt forhold til egen seksualitet påvirker oss og alle aspekter knyttet til nytelse.
 • Sensitiviteten varierer fra dag til dag, og er også ulik fra kvinne til kvinne.
 • Kjønnsleppene er ulike, og størrelsen på klitoris varierer mellom kvinner.
 • Alder, erfaring og selvtillit kan på ulike måter påvirke opplevelse og nytelse.
 • Om et menneske er frigjort eller plaget av skam- og skyldfølelser, påvirker seksualitet i stor grad.
 • Kroniske eller forbigående underlivsproblemer eller andre helsetilstander kan påvirke sexlivet veldig.
 • Dagsform og tenningsmønster.
 • Mental tilstand her og nå. Det handler ikke om du er klin kokos, men for eksempel om du føler deg avslappet og glad, eller har en stressende og vanskelig periode i livet ditt. 

Les anmeldelser av vibratorer med et kritisk blikk

Når man leser seksjonen om ulikhetene, er det innlysende at det ikke finnes sexleketøy som kan passe alle. 

En produktanmeldelse bør derfor leses som en subjektiv opplevelse og ingenting annet. Mange anmeldere får produkter av butikkene for å teste og skrive omtaler. Ikke alt behøver å være 100 % ærlig – eller sagt på en annen måte: Ikke alle opplevelser og erfaringer er nødvendigvis nevnt. 

Det finnes anmeldere som hevder å være nøytrale med troverdighet, rett og slett fordi de gir produktet verbal juling når det er det som best beskriver opplevelsen. Det er likevel deres mening, og når det gjelder nytelesesaspektet, er det kun en persons mening. Men takk uansett til alle anmeldere, for de gir uansett input som kan være nyttige.

En produktanmeldelse kan gi viktig innsikt i kvalitet, funksjonalitet, kundeservicenivået i butikken om noe er galt, samt praktiske ting som lade- og brukstid og annet som kan ha betydning. Særlig viktig er alt man ikke kan lese seg til på sidene til butikken. I tillegg er anmelderens opplevelse av estetikk, produktkvalitet, opplevelse når esken åpnes, følelsen man får når man tar på produktet viktig, fordi det påvirker både sanser og forventninger.

Av de over hundre vibratorene jeg har prøvd (jeg begynte å teste seriøst i 2011) er det kanskje 10-12 som virkelig har fått meg til det forgjettede land. Men som sagt, nytelse er høyst individuelt.

Volta er en klitorisvibrator og et kvalitetsprodukt fra tyske Fun Factory. Her vibrerer og beveger de to ytre leppene kraftig, og gir en helt annerledes opplevelse enn en ren vibrering mot klitoris. Kan kjøpes hos erotikknett.no

Mhz og motorstyrke

Nytelse med en vibrator er teknisk sett et spørsmål om frekvenshastighet, motorkraft og bølgedybder.

Din sensitivtet og innebygde preferanse i mangel av et bedre ord, bestemmer om du liker følelsen som oppstår når den vibrerende tingen treffer et svært sensitivt område på kroppen din. Det er ikke slik at det er noe enten eller mht frekvenstyper. Vi kan elske mange forskjellige.

Opplevelsen er med andre ord styrt av mer enn ett frekvenstall. Størrelse på motoren, vibratorens form og materiale, den tekniske konstruksjonen, og ikke minst den fysiske størrelsen, påvirker også.

En vibrator kan oppleves som kilende, og det er ikke fordi du vil kiles at du «sover» litt lenger en mandags morgen. Vibratorers intensitet kan oppleves ubehagelig, dunkende, kilende, for intens, for lite intens, nummende eller himmelsk når den treffer og resonnerer med din preferanse. Du kjenner det øyeblikkelig når en vibrator treffer skalaen din på en riktig måte. I promise!

G5-vibratorene er en serie med kvalitetsprodukter fra tyske Fun Factory. Samtlige har et programutvalg men oppleves som enkle og intuitive i bruk på grunn av knappenes opphevede plassering og akkurat passe motstand når man trykker på dem. Finn alle Fun Factory-vibratorene hos erotikknett.no

Vibratorens programutvalg

Noen har kun en av/på-knapp, mens andre har en pluss- og en minus-knapp som styrer intensitet. Andre har bare knapper man må trykke på gjentatte ganger for å øke eller redusere styrken.

I tillegg har mange vibratorer predefinerte programmer med ulike vibrasjonsmønstre og intensitetsnivåer. Her kan man ikke påvirke intensitet eller styrke, men må benytte programvalgene som de er. 

Noen misliker slike ferdige programmer, og andre liker den variasjonen dette kan by på. En faktor flere beskriver som turn-off, er at man må klikke seg gjennom flere programmer for å komme til favoritten. Man risikerer å klikke seg forbi, og må da klikke seg gjennom alle igjen for å komme tilbake. 

En annen negativ faktor for enkelte er at man må vente et par-tre sekunder for å kjenne etter om man har funnet riktig program. Og ikke minst er feiltrykking en vanlig irritasjon. Man er midt i en deilig seanse og klarer selvfølgelig å trykke på programknappen og starte et program som man ikke stimuleres av. Blir det mye fomling, må man av og til bare gå tilbake til «start».

Programmer eller ikke, det er en subjektiv sak, men kjekt å være klar over hva som kan skje midt i moroa. De fleste har programmer så de er uansett vanskelige å unngå.

Betjeningsknapper til glede eller besvær

Volta | Et kvalitetsprodukt fra Fun Factory kan kjøpes hos Erotikknett.noJeg har alltid lurt på om de som designer vibratorer faktisk prøver dem selv. Den største irritasjonen oppstår når man i kampens heteste sekunder skal øke intensiteten, men slår av i stedet. Eller starter et av nevnte predefinerte programmene som man så må klikke seg gjennom for å komme tilbake til der man var. Skjellsordene hagler mot den lille stakkaren.

Hadde jeg vært designeren, hadde jeg i det minste tenkt at oppfølgeren skulle få en litt smartere betjening.

Så gjelder det plasseringen av knapper, hvor hardt må man trykke på dem, og hvor nært hverandre knappene er plassert. Tre sentrale temaer for en over snittet vibrator-interessert kvinne. Her kan kanskje den bevisste anmelder være til hjelp, for slikt er ikke lett å avgjøre uten å ha produktet i hånden.

Bildet viser knappene på en Volta Blackline – et kvalitetsprodukt fra Fun Factory som kan kjøpes hos erotikknett.no. Fun Factory har alltid vært ganske flinke med design, funksjonalitet og betjening. 

Vibrator | Hvordan velge vibrator

Feriemodus, lade- og brukstid

Feriemodus, eller det mye kjedeligere uttrykket «reiselås», handler om å hindre produktet i å dure i vei på feil tidspunkt. Du har lagt den nyoppladede vibratoren i kofferten og satt kursen for en weekendopplevelse, eller kanskje til og med til sydligere strøk. Når stunden kommer så kommer ikke du, for å si det slik. Ikke ved vibratorens hjelp i alle fall, for den er utladet etter en slitsom reise der den har vibrert for harde livet i tre stive timer.

Da er det jo nyttig at ladetiden ikke er mer enn to-tre timer (får vi håpe). Generelt er brukstiden generøs nok, men det er enkelte unntak. En god rutine er å lade opp etter bruk. Da er du sikker på at den ikke svikter selv om gubben svikter deg en kveld du er sugen på noe godt. 

Feriemodus settes oftest ved å trykke inn to knapper samtidig og holde noen sekunder. Det er mange vibratorer som ikke har en slik funksjon. Men reiser du mye og er avhengig av litt hjelp for å få tiden til å gå, så kikk etter produkter med en slik funksjon.

 

Exposed Estelle

Fra erotikknett.no

We-Vibe Tango II

Fra erotikknett.no

Zumio Spirotip

Fra erotikknett.no

Klitorisvibratorer i mini-klassen er både populære, rimelige og effektive. Et bra sted å starte for nybegynnere, og et must i skuffen for alle som liker vibrator-stimulering!

Klitorisvibratorer

Fra små fingervibratorer til store wands og kraftige massasjeapparataktige vibratorer som går på 220V. Noen er så kraftige at det blinker i lyspærer og sørger for at automatsikringene klikker iltert i skapet. For her tappes nettet for anseelige mengder volt og ampere samtidig som strømregninga øker proposjonalt for å få den etterlengtede orgasmen.

Utvalget er enormt – ENORMT. Klitoris vibrerer helt av seg selv når vi er på handletur i de mest velutstyrte butikkene. Bullets-vibratorer (det første bilde over) er morsomme og mange av de jeg har prøvd har en batterilevetid som best betegnes med ???. De bare surrer og går uten stopp. 

En klitorisvibrator er et must å ha i skrivebordsskuffen på hjemmekontoret, i nattbordsskuffen og i veska. Kanskje en liten en på kontoret også dersom du har en frustrerende sjef. De små vibratorene er så små at de fort kan se ut som et drops som har ramla ut av esken sin. Men i den rette stemningen gir disse små rakkerne akkurat den lille stimuleringen som skal til for å få konsentrasjonen på plass igjen.

En klitorisvibrator fra et kjent merke kan fort koste opp mot tusenlappen og mer. Det sier seg selv at det ikke er særlig stas å pakke opp noe som etter tre timer med lading ikke passer deg i det hele tatt. Det er rett og slett ikke match. Og akkurat som de fleste one night stands ender det med anger. Husk imidlertid at du bør gi den et par-tre sjanser da dagsform og sensitivitet som nevnt varierer en smule.

Mitt tips til deg som aldri har kjøpt en vibrator er å gå for en rimeligere variant første gang. Bullets-vibratorer og produkter i samme størrelse leveres fra flere ulike leverandører, og kommer også i ulike størrelser selv om alle er ganske små. Min erfaring er at disse er ganske like i intensitet. Og deilig hissige. Personlig liker jeg dem og inkluderer et par av dem i sexlivet fra tid til annen.

Smått er godt, men glatte fingre gjør enkelte av dem også vanskeligere å håndtere. Særlig de uten mønster. Det er ikke uvanlig at det bannes intenst når min bedre halvdel forsøker å holde den der det er best. 

Palm Power Extreme

Fra erotikknett.no

Svakom Echo

Fra erotikknett.no

Laya II

Fra erotikknett.no

Typiske representanter for dedikerte klitorisvibratorer. Over til venstre en Palm Wand. I midten og til høyre, to varianter som kan dekke hele klitoris-området eller om man vil, kun pirre selve klitorishodet. Alle tre er representanter for populære designformer som mange produsenter tar utgangspunkt i, så her er det mye å velge mellom på markedet. Alle produktene over finner du hos erotikknett.no.

Klitorisvibratorer - den mest populære kategorien for kvinner?

Alle vibratorer kan selvfølgelig stimulere klitoris på en eller annen måte. Likevel lages det mange som er dedikert akkurat dette nytelsesområdet. Wands, ofte også kalt stavvibratorer, har vært populære i flere tiår, og stadig flere produsenter har dukket opp med sin variant.

Noen wands er oppladbare, mens andre (færre) krever tilkobling til veggen. Jeg har testet litt forskjellige typer wands med ulike erfaringer. Ikke alle passer meg, og et par dyre feilkjøp har det blitt, produkter som nå samler støv. Wands er også populære innenfor BDSM

Særlig innenfor bondage er wands populære, og gjerne sammen med en harness designet for å holde en wand mot klitoris. Det kan være sterke saker når man er bundet og «ikke kommer unna» de sterke stimuleringene på klitoris. Er du multiorgasmisk, er akkurat det der verdt å prøve!

Selv om mange først og fremst bruker wands på klitoris, er det mange wands som har en kule med en størrelse som kommer innenfor skjedeåpningen. Det kan skape kraftige og deilige vibrasjoner i hele området, og også treffe g-punktet. De store dekker også et større område enn mindre klitorisvibratorer, hvilket kan være fint.

Så finnes det et stort utvalg klitrorisvibratorer med det jeg vil kalle en tradisjonell form. Se bildene over, Svakom og Laya som eksempler. Størrelsen kan variere, men mange passer i håndflaten, og med sin kurvete form lar de seg lett føre opp og ned langs sprekken og stimulere hele klitorisområdet.

Det er fordeler og ulemper med disse også. Små vibratorer kan fort bli glatte og dermed utfordrende å holde styr på når fingrene er glatte (fra glidemiddel eller naturlig fuktighet). Det at de er små gjør at man ofte holder hele håndflaten over dem, hvilket gir vibrasjoner i hele hånden. Det vil variere fra person til person om dette fremkaller nummenhet. Så er det jo et spørsmål om hvor lang tid det tar før du kommer, for kanskje er ikke nummenhet noe du rekker å legge merke til? 

Personlig liker jeg best de som har en silikonoverflate som er litt «ru». Det gjør det litt lettere å holde produktet med glatte fingre. Jeg har to jeg liker godt og som er i ulike størrelser, for jeg liker variasjonen, ofte i en og samme seanse. Disse er ofte med på reiser, og da liker jeg at de er vanntette slik at de kan bli med i badekaret på hotellet.

G-punktvibratorer

Noen elsker g-punktet, og andre tenker knapt på at det finnes. Før du kjøper inn en spesialisert duppeditt for denne jobben, er det greit at du og g-punktet er på lag. 

Det finnes utallige oppskrifter på stimulering av dette lille området i fingeravstand på innsiden av skjedeåpningen. Det finnes også en rad med produkter som har en krumming som skal gjøre det lett å treffe punktet. Enkelte produsenter bommer helt på designet og overser det anatomiske faktum at g-punktet tåler, og ofte ønsker, ganske hardt trykk (opptil 4 kg) for å bli stimulert aller best. 

Liker du g-punktstimulering og vet at g-punktet ditt trenger et bra trykk, bør du derfor forsikre deg om at produktet du kjøper ikke bøyer av fordi det ikke takler presset. Et alternativ som ikke er en vibrator, er et produkt som heter Key, fra Jopen. Jeg garanterer at den holder samme krok-form uansett hvor hardt du presser mot g-punktet, og er forøvrig fin å bruke sammen med en liten klitorisvibrator.

Jeg har lyst til å fortelle om et Swan-produkt jeg har hjemme, Swan Tundra (samme merke som vist i bildet over). Tundra har jeg hatt i flere år og aldri ladet! Det er en sånn «er det mulig?»-greie. Jeg forstår det bare ikke, og produktet er rett som det er i bruk. Outstanding!! 

Royal Swan

Fra erotikknett.no

Satisfyer Vibes Master

Fra erotikknett.no

Tiger G5

Fra erotikknett.no

All-round-vibratorer

Vibratorer med større allsidighet kan brukes med hell både på klitoris, g-punkt, anus, og som en ren vaginal stimulator. Alle vibratorer kan jo på en eller annen måte berøre klitoris og gjøre dagen enda hyggeligere, men å ha en multikunstner er kjekt.
 
Rabbitvibratorer har vært på markedet i flere tiår, og produseres fremdeles med liv og lyst hos produsenter verden over. Her får man som regel både klitoris-, vaginal og kanskje også g-punktstimulering i ett og samme produkt. Enkelte varianter vibrerer, roterer, vrir og bøyer seg. 
 
Det finnes et stort utvalg i rabbit-kategorien, både fra the old school og fra den moderne industrien. Vær obs på at enkelte som roterer og beveger seg mye, også lager mer lyd enn mange andre. Det ikke bare en, men kanskje både to og tre motorer som går når alt durer samtidig.
 
Den moderne delen av sexleketøysprodusentene skaper mye lekkert innen segmentet vibratorer. En kontakt hos Engelske Je Joue sa det så treffende: Vi designer og lager sexleketøy som ikke ser ut som, men som fungerer som sexleketøy. Så ja, estetikken har stort fokus hos mange produsenter, og både teknisk og materialkvalitet vies mye oppmerksomhet. Je Joue er også en av de som leverer vibratorer som kan flere ting. Du finner forslagene på erotikknett sin side her

We-Vibe er en kjent kvalitetsprodusent, og de ble særlig kjent da de lanserte sin par-vibrator. Senere versjoner har bare blitt mer og mer avanserte, og i dag kan den styres med app. Men selskapet har flere vibratorer i sortimentet sitt, og er absolutt verdt å vurdere.

Vibratorer for par

Disse vibratorene er morsomst alle andre steder enn på soverommet. Trygt posisjonert i hennes vagina, mens partneren styrer moroa via en app. Når han eller hun vil, så ofte og så sterkt som ønsket. Denne stimulerer både klitoris og g-punktet.
 
Jeg har hatt mange hysterisk morsomme opplevelser med denne i meg og mannen et helt annet sted. Hos frisøren, på trening, på kafebesøk. Det er rett og slett bare så gøy… og deilig. En gang jeg satt hos frisøren startet han den straks jeg satte meg ned, og lot den stå på… jeg «måtte på do» for å si det slik. Og å ha det gøy sammen skaper nærhet og intimitet – viktig for forholdet! Dyrt, men verdt penga – og We-Vibe er kvalitetsprodukter.
 

Valg av butikk

Kundeservice og returmuligheter er veldig viktig, og det samme er butikkens fagkompetanse. For feil oppstår på sexleketøy som på alle andre produkter. Og fra min erfaring med kundeservice-kanaler hadde vi daglig mange henvendelser via chat og e-post. Folk lurer på mye når det gjelder riktig valg av sexleketøy, og det å raskt gi gode svar er viktig for de seriøse butikkene.
 
Det er mange butikker som selger sexleketøy, men ikke alle er like seriøse. Jeg kjenner bransjen gjennom flere år og har møtt en lang rekke butikk-eiere, europeiske grossister og produsenter rundt om i verden. Et godt råd er å velge en anerkjent butikk!
 
Før du kjøper kan du jo kontakte slike butikker og stille spørsmål. For et g-punktprodukt vil det som nevnt være viktig at vibratoren ikke er for myk og dermed gir etter ved press mot g-punktet. Ring og spør, chat eller send dem en e-post.

Lykke til og brrrr i vei!
Facebook

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.