Skip to content

Espen deler kona med kjekke menn i trekant

Hva gjør at enkelte menn blir kåte av å dele sin partner med andre? Espen har passert 50, har noen lange forhold bak seg, og også noen kortere. I sitt nåværende ekteskap inviterer han fremmede kjekke menn til sex med kona i sentrum.

På kaffedate med en mann som deler kona med andre menn

page69.no har fått i stand en kaffedate med en mann som gjerne deler sin kone med det han kaller kjekke menn. Han forteller at de er langt fra å være det eneste paret i landet som finner felles glede og nytelse i slike aktiviteter. 

Han ser yngre ut enn sine drøyt 50 år. Ca 1,8 høy og trent. Øynene er gråblå og intense når han setter dem i meg og smiler. Han ser helt normal ut, tenker vi. Vi har jo lett for å tenke at mennesker som har andre preferanser enn oss selv, har et utseende som gjør at vi øyeblikkelig kan blinke dem ut og sette en merkelapp på dem.

Sannheten er selvsagt at det er helt umulig. Men det kan være vanskelig å forstå at en mann tør skyve sin kvinne inn i armene på fremmede menn som kan bli potensielle partnere.

Hadde dere et kjedelig sexliv og behov for ny spenning?

«Nei, vi hadde absolutt ikke kommet til et punkt hvor vi følte stagnasjon. Men med nye sexpartnere blir det absolutt en ny og annen spenning i forholdet, det er det ingen tvil om. Spenning og variasjon. Jeg tror noen viktige årsaker til skilsmisser er knyttet til et labert sexlivet, manglende pasjon og lite bekreftelse på hverandre», sier Espen bestemt.

– Men det betyr jo ikke at løsningen er å dele hverandre med andre, eller?

«Slettes ikke. Poenget mitt er at nærhet, pasjon og det å gi hverandre bekreftelser er viktige elementer i et forhold. Hva variasjon til slutt betyr for den enkelte, må man finne ut av. Ingenting passer for alle, og slett ikke det å innlede seksuelle relasjoner med andre. Vi eksperimenterer med mye, og det har vi gjort siden vi ble sammen. Vanlig sex, BDSM, latex, sexleketøy, tidspunkter, posisjoner og steder. 

Vi har også fantasert om ting for hverandre, lest erotisk litteratur høyt og i det hele tatt vært åpne for å prøve nye ting. Greia er jo at man må prøve for å finne ut om det er noe. Og man må kunne snakke om det, tåle at den andre ikke tenner på forslaget, og ikke bli lett fornærmet. Så nei. Sexlivet vårt har aldri vært kjedelig, tvert i mot», sier Espen.

«Min kjære blir opphisset flere dager før vi får besøk av en elsker, og når dagen kommer, tenker hun ikke på så mye annet, tror jeg. En helt ny mann eller en som kommer tilbake. Forventningene stiger. Tanken på hva en fremmed skal gjøre med henne gjør henne synlig opphisset. Og hennes opphisselse og forventning påvirker meg i like stor grad. Atmosfæren mellom oss blir helt elektrisk, og det er vanskelig å ikke bare gyve løs på hverandre så det roer seg litt i hodet.

Slik blir man som regel ikke når man har vært sammen i et forhold over lengre tid, ikke sant? Og når vi holder på, ser jeg jo med selvsyn at hun nyter opplevelsene. At hun med tillatelse kan tillate seg alt hun vil», forteller Espen.

Hvorfor tør noen å utsette forholdet for innlysende farer?

Kjekke menn

– Hvordan tør du på din side å utsette deg selv og forholdet, for muligheten av at hun kanskje velger en annen hun får smaken på, bokstavelig talt?

«Jeg erkjenner selvsagt at risikoen for at min kone skal finne en annen er større i en slik setting enn i et normalt forhold. Men alle som har søkt en livspartner, vet at det er mye som skal stemme før man velger partner. Ja, det kan skje, men jeg vurderer likevel riskoen som ganske lav siden vi begge er med å velge.

Men det enkle svaret på spørsmålet er at jeg er sterkt involvert i valget. Trusselfølelsen skal være lav! Svært lav», gjentar han.

– Og hvordan vurderer du trusselfølelsen som du kaller det?

«Mannens personlighet, interesser, verdisyn og sivil status for å nevne noe. Min kone har sterke meninger om hva slags person hun vil dele livet med, skulle hun funnet en ny partner. Og når jeg opplever at en mulig kandidat ikke scorer særlig høyt på viktige partnertrekk, føler jeg meg ganske trygg. Enkelte er også godt gift, og søker kun spenning som de ikke får på hjemmebane», forteller Espen.

– Hva slags menn fanger interessen?

«Kjekke menn som tilsynelatende er oppegående, som er innstilt på å by på seg selv og som har fokus på hennes nytelse. Man merker fort på profiltekst og meldinger hva slags fyr det er. Det er en del som tror et par dickpics er alt som skal til for å dra damer. Det er ikke nok her i hvert fall.

Vi ser etter kjekke menn som har erfaring, ok kropp og bra utholdenhet. Han må ha utstyret i orden også, men det er ikke krav om at han er ekstra stor nedentil for vår del. Dess flere krav man setter, dess vanskeligere blir det dessuten å finne en god partner. Kjemien og personlighet trumfer det meste. Vi må like hverandre!

Men hun setter noen fysiske krav», medgir han. «Som hun sier; kjekke menn kan ikke ha mye kroppsbehåring, han må være mer enn en meter og syttiseks, og kjekke menn kan ikke være for tynne. Heller litt for mye enn for lite, sier min kone», smiler Espen.
Kjekke menn

Blir det bedre sex når man har helt fremmede med seg på soverommet?

– Dere får altså menn dere kanskje bare har møtt over en kaffe først, inn på soverommet. Dere kler av dere og har sex med egentlig en helt fremmed person. Kan det bli god sex når man ikke kjenner hverandre særlig godt?

«Da jeg møtte min kone, hadde vi bare to dater før vi hoppet til køys. Sex er viktig for oss begge og man må finne ut om man passer sammen der også. Vi kjente hverandre ikke og slik er det vel for de fleste. Vi liker utgangspunktet men tenker at det kan bli bedre når vi blir kjent. Og slik tenker vi når vi inviterer en fremmed inn til oss også. Vi blir bedre kjent og sexen blir forhåpentligvis også bedre dersom vi møtes flere ganger.

I hvert fall i det store og hele. I et par tilfeller har vi valgt helt feil person. En som ikke tok initiativ og som ikke var frempå i det hele tatt. Han var for introvert og beskjeden, og det hele ble fort kleint. Men uten å gå i detalj, kjemien med han andre passet bare ikke i det hele tatt. 

Erfaring og utholdenhet er viktig, ikke minst at han både kan lytte og ta korrigeringer underveis. Da blir det gjerne bra sex også. Og det blir jo bedre og bedre etterhvert som vi lærer en mann vi liker godt å kjenne.

Det er egentlig ikke så rart. Det oppleves jo som noe helt nytt hver gang vi har oss med en til. Og når vi er på egenhånd, snakker vi om det og blir litt ekstra opphisset av det som var eller det som skal komme.

Så ja. Den sterke opphisselsen, synet av henne der hun er sammen med en annen, vel, det er noe helt spesielt».

Hvordan finne den rette?

– Du nevnte at han måtte ha kjemi med dere begge. Men hvordan klarer dere å finne den rette mannen?

«Vi er medlem hos en onlinetjeneste. Jeg var faktisk overrasket over hvor mange menn som gjerne møter par for å ha sex med en eller begge i et parforhold. Online sexdatingtjenester florerer. De fleste er useriøse og har falske kvinneprofiler, men håpefulle menn finnes i hopetall hos slike tjenester». forteller Espen. 

«Enkelte menn markedsfører at de både er med på trekant og gjerne blir tatt bilder av mens de håndterer kvinnen i forholdet, så villige menn er ikke vanskelig å finne. Utfordringen er å finne en som har en personlighet og kjemi som passer begge. Vi ser på profilbilder og leser profiltekster, velger en som ser interesant ut, og sender første melding. 

Virker det lovende, ber vi om ansiktsbilder. Vi sender noen meldinger frem og tilbake før vi eventuelt møtes for en kaffe og kjemitest. Det er i hvert fall kortversjonen», sier han.
 

«Der og da kan vi begge kjenne om det er rett person eller ikke. Det tar to sekunder før vi har avgjort det. Det hender at vi har ulike synspunkter, men stort sett deler vi oppfatning om hvem som passer kriteriene best.

Hun skjønner greia for meg, og tar hensyn til hva som er greit og ikke i mine øyne. Dette er et gi-og-ta-game. Hun skal selvfølgelig ha en hun tenner på. Jeg tenner jo på at hun tenner på mannen, hvis du skjønner. Samtidig skal jeg føle meg komfortabel ut i fra mine premisser. 

Det er vanskelig å beskrive nøyaktig hva slags personlighet som er greit, for det er noe jeg kjenner når jeg møter et menneske, ikke sant? Men dersom hjernen min sier at; denne fyren kommer hun aldri til å stikke av med, da er det tut og kjør for min del. Vi prater om det endelige valget. Her er det full impulskontroll, for å si det slik. Vi er forsiktige, vi vet hva vi har sammen». Et alvorlig drag har kommet over Espens ansikt.

Er du virkelig aldri sjalu?

Når hun uttrykker at hun har lyst på en fremmed, opplever du aldri sjalusi?

«Jo, det hender at jeg kjenner et sjalusien og et snev av usikkerhet. Tanken på at hun skal nyte en annen mann har, eller kan ha, to sterke krefter ved seg: seksuell opphisselse og sterk sjalusi. Det kommer også veldig an på den andre mannen. 

Det er jo på et vis litt forbudt i hodet vårt, det å dele en partner med en annen. Samfunnet vårt er innrettet monogamt. Vi bygger små bur som manifesterer og sementerer tosomheten. Fra når vi inngår et forhold skal vi leve med dette ene mennesket! Måten vi lever på gjør også noe med holdningene våre til hverandre. Vi tviholder på den andre og ser på hverandre nærmest som en eiendel. Sjalusien kommer normalt fort når vi tråkker utenfor disse normativene.

Sjalusi er jo like tilstede i helt ordinære forhold, oftest uten grunn i det hele tatt. Man kan få sjalusiproblemer bare fordi den ene ser for lenge på et annet menneske». Han er alvorlig i blikket.

«Svaret er at ja, sjalusi kan oppstå her som i alle andre forhold. Sjansen er betydelig større. Samtidig skapes det nye rom i forholdet vårt. Uansett er det grunnleggende elementet nemlig god kommunikasjon – FØR man setter igang med trekantsex, må man snakke sammen! Jeg ser også en annen side ved akkurat dette her», sier han og fortsetter. «Jeg blir veldig oppmerksom på min samboer og meg selv. På den måten at jeg er enda mer orientert mot henne og hennes og mine egne behov i hverdagen

Jeg har blitt mer oppmerksom på hvordan jeg selv er, ser ut og oppfører meg både i forholdet og generelt. På et vis føler jeg at jeg er i en konkurransesituasjon, og da vil man jo automatisk gjøre sitt for å være den beste, ikke sant?» spør han.

Kjekke menn – et godt uttrykk

«Kjekke menn-begrepet inneholder for oss ganske mye, men det tok en liten stund før jeg skjønte hva kona mi la i det når vi ble sammen. Han var en kjekk mann, kunne hun si. Og jeg tolket det med en gang til at hun synes det var en pen og stilig type, og lurte på hvorfor hun informerte om alle kjekke menn.

Det hun egentlig la i uttrykket, lærte jeg etterhvert, var at personen for eksempel hadde gode verdier, eller at han var flink i faget sitt, eller at han var omgjengelig og hyggelig. Sånne ting. I dag betyr uttrykket enda mer siden vi nå ser etter kjekke menn sammen.

Det er litt sprøtt på et vis. Men samtidig opplever vi så mye nytelse og gøy, at jeg nok ikke kommer til å se meg tilbake», avslutter han.

Relevante linker

Det er mange som er opptatt av kjekke menn. Instagramprofilen hotdudesreading tar bilder av menn som sitter på t-banen og leser en bok, og publiserer dem på sin instaprofil. I skrivende stund har profilen lagt ut kun 15 bilder men fått solide 176.000 følgere. Les saken hos TV 2.

Relaterte saker:

 

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.