Skip to content
Mer sex = mer lykke | page69

Mer sex betyr mer lykke! Dopaminrus er gratis og uten andre bivirkninger enn lykke.

Til tross for at vi føler oss mer opplagte, glade og generelt mer tilfredsstilte som følge av god sex, prioriteres likevel andre sider ved samlivet enn seksuell aktivitet.

Dopaminrusens eneste bivirkning er lykke

Mer sex er mer lykke heter det, og en orgasme er som en dopamin-rus. Nytelse av sex, og spesielt selve utløsningen, er tilknyttet den sentrale del av hjernen. Her finnes senteret for belønning som stimuleres av dopamin. 

Dopaminets virkning gir en følelse av belønning, og i tillegg gis en motivasjon til å fortsette eller gjenta opplevelsen. Motivasjonen til å gjenta er avhengig av styrken på den opplevelsen man har hatt.

Stoffet er viktig for hjernens belønnings- og motivasjonssystem. Et høyt dopaminnivå gir økt følelse av glede og velvære. Dopaminet utskilles i hjernen og er knyttet til følelsen av behag og tilfredshet, ved at det forsterker intensiteten av nerveimpulsene.

Altså; når vi er lykkelige, har vi mer og bedre sex og når vi har mer og bedre sex, bli vi mer lykkelige og når vi blir enda lykkeligere…vel, det er enkelt å forstå.

Mer sex er mer lykke – men hvorfor bruker vi likevel mindre tid på sensualitet og deilig sex når vi blir voksne? Som ung voksen er man jo fullstendig oppslukt i øyeblikkene og har ingen bekymringer for noe. Hva skjedde på veien til voksenlivet?

Som tenåring husker man den boblende og intense lykkefølelsen i forelskelsen. Men etter hvert som vi blir eldre, ser det ut til at det blir lengre og lengre mellom øyeblikkene hvor vi er helt oppslukt av nytelse og opplever lykke.

Hos voksne er det nytelsen ved sex, nærhet og intimitet som gir denne lykkerusen som sprer seg i kroppen og er med på å gi dyp tilfredshet. Soverommet er det voksnes lekeplass hvor man kan være leken, impulsiv, frekk og helt og fullt tilstede i de erotiske aktivitetene.

Trenger man en lykke-innsprøytning kan med fordel ha deilig sex. Ikke bare gir dopamin en intens opplevelse av lykke, men det får oss også til å ønske enda mer.

Nærhet og sex gode hverdagsaktiviteter

Selv om den sekuelle opplevelsen ikke er like himmelstormende hver gang og orgasmene ikke kommer trillende som perler på en snor, betyr det ikke at man ikke kan føle lykke. Følelsen av nærhet og berøring bidrar også til lykkefølelse.

Partnere som tar ofte og mye på hverandre har forstått at det er viktig for å bevare intimiteten i forholdet. Dessuten er det vel ikke nødvendigvis slik at det er antallet ganger man har sex, men at sexen er deilig og givende for begge når man har det, som er det viktigste?

Lykkelige mennesker har lettere for å føle nærhet når de elsker og har sex, og det er helt naturlig for dem å ha positive følelser for både seg selv og sin partner. De er også mer åpne, mer kreative, og blir lettere med på å utforske nye aspekter ved sex og erotikk.

Den som bare går å venter på noe godt, er litt treg...

Man kan kanskje ikke forvente å bli overveldet av kåtskap sånn helt ut av det blå i en travel hverdag. Da må man som regel hjelpe litt til. Intim berøring mellom deg og partneren kan for eksempel sette i gang lyst, men ikke avvis partneren eller la være å ta initiativ til sex fordi det ikke kribler i kroppen umiddelbart. Av og til er det nødvendig å parkere hverdagen ordentlig før man finner gnisten.

Jo oftere man har sex, desto mindre høytidelig ufarlig blir det om man selv etter litt prøving ikke får det til. Et mislykket forsøk blir ikke så farlig så lenge det ikke lenge til dere får sjansen igjen. Man må jo heller ikke ha sex kun om kvelden? 

Har man barn så blir det selvfølgelig en utfordring, men kreative mennesker finner som oftest en løsning. Å endre tidspunktet for sex kan også bidra til å bryte andre rutiner dere har lagt dere i sexlivet, og dermed dere åpne oppfor nye, spennende innslag i den erotiske delen av samlivet.

Les også saken MÅ ekteskapet drepe sexlivet. I den saken kommer Jo Piazza med nyttige tips etter å ha intervjuet kvinner over hele verden!

Comfortably numb

Det er ikke til å unngå at sex på nye måter i en travel hverdag lett kan bli et ork og man blir comfortably numb. Man behøver ikke henge opp ned fra taket i en tantrisk og komplisert stilling for å føle at det er noe nytt som skjer.

Lag en ønskeliste over sexfantasier dere ønsker å oppleve med hverandre (eller andre om det er et ønske fra dere begge), gå til anskaffelse av sexleketøy og gjør det sammen. Gjør det til en spennende opplevelse å planlegge og kjøpe sexleketøy (husk et deilig glidemiddel), vær lekne og utforskende sammen og så lenge dere er trygge og åpne  sitter latteren også løsere.

Å dele fantasier med partneren sin er noe som faller seg naturlig for noen og her bør det være nesten fritt frem. For andre trives fantasiene best i hodet, men gjør nytten allikevel.

Bind ham, elsk ham

Uttalt eller ikke, svært mange menn har fantasier om å bli dominert, litt eller mye. Vær hans domina for en kveld – graden av dominanse snakker dere om på forhånd, særlig dersom dere ikke har erfaring.

For en mann kan det være nok å bli bundet til sengen og bli utnytttet til hennes nytelse, mens det for andre kan handle om noe som nærmer seg mer BDSM. Kommunikasjon er viktig og oppklarende.

Gi en mann frie hender og du har dem over hele deg, sa Mae West (wikipedia) – 30-årene femme fatale. Hun skrev selv de fleste manuser til filmene sine, men fikk ofte problemer med sensurmyndighetene på grunn av de mange seksuelle hentydningene i tekstene hennes.

Bind ham og la han oppleve dine hender over hele seg. Gi ham full kroppsmassasje og sørg for tilgjengelig på alle steder av kroppen, men unngå hans manndom så lenge som mulig.

Må han be om at du tar på han? Ja, la han be om det…Ta kontroll over hans kåthet og vis at du er den som bestemmer. La ham vente litt, dra han mot kanten av stupet..og så skyver du han utfor.

Siste artikler

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.