Skip to content

Par søker mann - Par søker par - Par søker dame. Stadig flere par ønsker flere sexpartnere.

Til tross for farene er det en andel i befolkningen som utfordrer seg selv og forholdet ved å invitere andre inn i sexlivet. Enkelte går på en smell, mens andre ser ut for å klare seg helt fint med en slik utvidelse av sexlivet. 

Par søker par, par søker mann og par søker dame! Par som inviterer andre inn i sexlivet endrer parets samliv og sexliv for alltid. Til det bedre hevder noen, for de fleste er det kanskje helt uaktuelt selv det å tenke tanken.
 
Realiseringen av en slik fantasi bør være godt gjennomtenkt, gjennomdiskutert og vel forberedt. Alle variantene, enten det er «par søker par»«par søker mann», eller «par søker dame», byr hver på sine egne utfordringer.
 
Det er oftest mannen i et forhold som er initiativtager og den som har en fantasi om å se sin kone eller kjæreste sammen med en annen, mann eller kvinne. En sidenote er at menn tilsynelatende ønsker en ekstra mann til sin kone, fremfor en ekstra kvinne til seg selv når det handler om rene trekant-relasjoner. 

Er det verdt det?

Nytelse i seksuelle sammenhenger er på et vis motparten til sjalusi. 100% nytelse oppnås når det er 0% sjalusi til stede. Påstanden må modereres noe. For eksempel kan noen menn kan faktisk ønske å ha en viss sjalusi, som en del av den sterke kraften han opplever i å se sin kvinne ha sex med en annen mann. Dette ønsket kan for eksempel opptre i parforhold som praktiserer cuckolding.

Der par søker par, par søker mann eller par søker dame, er det basert på en drøm og sexfantasi. En seksuell fantasi kan ha en utrolig sterk kraft. Par som deler fantasier mens de har sex opplever denne kraften, og kan oppnå mye sterkere orgasmer enn de gjør uten å dele fantasiene. Det ultimate skrittet er å realisere fantasien(e), og når det er vellykket, oppleve sterke seksuelle nytelser og kick. 
 

Et annet aspekt ved å åpne samlivet for intim spenning med flere, er den ekstra energien som plutselig oppstår. Det er akkurat som om det kommer en ny vår inn i forholdet. Det skapes forventninger, ny spenning, og man får oftere tilgang til sex og variasjon i sexlivet. 

Om det er verdt det vil helt klart avhenge av hvor vellykket det er å ha flere partnere, og om begge i parforholdet opplever det som suksess. Ubalanse der den ene fryder seg, den andre ikke like mye, gir en stor sannsynlighet for at det ikke vil fungere over tid.

Om det er verdt det vil sannsynligvis ha ett svar basert på kortsiktige erfaringer, og kanskje et annet svar etter lengre tids erfaringer med en slik relasjonsform. Trolig vil de som lykkes og har gode erfaringer, ha sammenfallende syn på at partneren har sex med andre, og mindre grad av sjalusi enn folk flest.

Hvor finner par andre par eller single for sex?

Online sexdatingtjenester har vi fått mange av også i Norge, men se opp for alle jukserne i denne bransjen. Datingtjenestene kan mistenkes for å ha mange falske profiler, særlig kvinnelige profiler. Slike profiler kan nemlig enkelt kjøpes på nett, og det brukes dessuten programvarer som genererer både falske profiler, falsk aktivitet og falske meldinger. Så vær obs!

Du finner trolig mange ekte menn på disse sidene. Menn er også som regel i flertall på slike datingtjenester (det er defor eierne av tjenestene kjøper falske kvinneprofiler), så villige menn er det aldri noe problem å få kontakt med. Imidlertid kan det være utfordrende å finne menn som beskriver seg selv utfyllende med tekst og bilder. Profiltekst mangler ofte helt, og bildene er gjerne av dårlig kvalitet og er intetsigende.

Det finnes flere sexklubber rundt om i landet. Noen arrangerer sammenkomster i private hus, mens andre er organiserte og holder til i egne lokaler. I Trondheim finner du Club4 der man kan møte folk som ønsker å være aktivt deltakende, se på eller bli sett på. Det er ingen krav om at man må delta på noe vis. Det er i følge virksomhetens nettsider helt ok å bare være tilstede i den sosiale settingen.

I Oslo finnes blant annet Cat People, en erotisk fetisjklubb der det ikke foregår seksuelle handlinger, men hvor man sikkert finner mulige kandidater. På Cat People handler det om å kle seg frekt og sexy ut i fra sin legning, fetisj eller interesse, og ha det gøy.

I andre land florerer det med ulike sexklubber og tilbud. The skirt club er for eksempel en klubb kun for kvinner. Killing Kittens er et helt annet konsept der kvinnen skyves frem som den viktigste.

Killing Kitten ble etablert i 2005, og har som formål å utfordre status quo som de selv sier. De ønsker å forandre måten folk tenker på sex og dating, og inviterer sin medlemmer til en verden der kvinner skal prioriteres, der sexy ikke betyr en bestemt kroppsfasong, men et tankesett. Les mer på sidene til Killing Kittens.

Det er ikke alltid par søker par-situasjoner handler om å ha sex med andre

Å møte andre par behøver ikke å bety at det skal foregå et partnerbytte. Flere par utforsker det å være sammen med et annet par, mens de har sex i samme rom, men uten partnerbytte.

Da kan parene se hverandre i fri utfoldelse og bli opphisset av dette synet. Etterhvert som man blir bedre kjent, kan det bli lettere å dele hverandre intimt hvis man ønsker det.

Nærmere en fysisk realisering av trekant/flerkant kan man ikke komme, og føler man stadig at ideen er god, så er det sansynligvis mye mindre sjanse for at det går galt.

Lytt til andres erfaringer. Det er aldri for sent å snu.

Nytelser og gleder kan utvilsomt stå i kø for dem som finner gode sexpartnere, og som har funnet ut av det på hjemmefronten før de kaster seg ut i det. 

Sannsynligvis er det nettopp tiden frem til der fantasien blir realisert som har blitt godt utnyttet. Paret har hatt tid til å diskutere alle de vanlige problemstillingene, følelsene, mulige scenariene og noen regler for å håndtere ulike situasjoner.

Vi vet gjennom samtaler med både single og par at det ikke alltid er lett å forutse alt og alle mulige situasjoner. Særlig gjelder dette følelser og hvordan man vil komme til å reflektere over bestemte hendelser, andres personligheter, lyder og lukter. 

Å være mentalt forberedt har mye å si for hvordan man håndterer ubehagelige situasjoner, fysisk eller mentalt, når de skjer. I saken om hvordan ha trekant finnes en del generelle punkter til ettertanke, og som vil være relevant selv om det er to par som møtes. I tillegg har page69 flere som handler om temaer knyttet til flerkantsex.

En utfordring oppstår der kun den ene i et parforhold liker den nye livsstilen, og den andre ikke. For eksempel finnes det historier der mannen som var initiativtager og pådriver, plutselig ikke synes det var så stas å se sin kjæreste eller kone ha sex med en annen. Generelt vil en ubalanse i gleden og nytelsen kunne bli problematisk.

Derfor er det å søke etter andres erfaringer en god måte å «oppdage» hvordan det kan gå når fantasi møter virkelighet uten å være, eller er, godt nok planlagt. Og et viktig utgangspunkt for at tematikken i det hele tatt skal bli en realitet, burde handle om hans og hennes bakenforliggende motivasjon. Åpenhet er avgjørende, skjulte agendaer ødeleggende.

Par søker par | Par søker mann | Par søker dame

Hva hvis hun liker den fremmede mannen litt for godt? Er du klar til å takle hennes nytelse?

Par søker par - Fire som må like hverandre: quadruppelt deilig?

Der par søker par er det fire mennesker som må like hverandres personligheter, lukter, stemmer, kropper, og adferd. Og enda viktigere, begge personene dere finner skal fungere seksuelt for dere begge.

Alle som har datet for å finne en livspartner, vet hvor utfordrende det kan være å finne «den ene rette». Nå skal dere finne to der alle fire liker hverandre. Det er mange av de samme mekanismene som bevisst og ubevisst foregår i hjernen selv om man kun søker en sexpartner. Man vil fremdeles vektlegge faktorer som personlighet, lukter, stemme og kropp for å nevne noe. Man bør derfor være forberedt på at det kan ta litt tid å finne det rette paret.

Ubalanse kan lett oppstå. Hva hvis mannen i forholdet liker kvinnen i det andre paret, men kvinnen i forholdet ikke finner ut av det med kvinnens mann? Eller omvendt. Her kan flere ulike liker-liker ikke situasjoner dukke opp. Å ende opp som tilskuer mens partneren har det kjempefint var neppe målet.

Det naturlige for mange vil være å møtes både to og tre ganger før man enes om å ha sex. Andre velger å ha en enkelt kjemitime og heller finne om man passer sammen eller ikke, jo før jo heller. Filosofien må kanskje være at det ikke er verdens undergang om man ikke passer sammen.

Partnerbytte synes å ha blitt vanligere til tross for risikoer. Det er også en fransk sextrend skriver KK 

Par søker mann: Sjalusi, penisstørrelser, nytelser, skuffelser og gleder

Er det begge i parforholdet som søker en ekstra mann til deres sexliv, eller er det mannen i parforholdet som primært ønsker dette? Selvsagt er det også forhold der det er kvinnen som har fantasien om en ekstra mann. 

Fantasien om en tredje person kan ligge latent i begge, men idéen bør likevel presenteres forsiktig overfor den andre. Usikkerhet kan allerede her oppstå dersom den det kun er den ene som ønsker en til. Følelsen av utilstrekkelighet, mistenksomhet knyttet til hva partner foretar seg når de ikke er sammen, og kroppskomplekser er eksempler på vanskelige følelser som kan oppstå.

Du har lyst på en mann til? Er jeg ikke god nok for deg. Er ikke min penis stor nok for deg? Får du ikke nok sex i forholdet? Dette er typiske spørsmål en mann kan være opptatt av dersom det er hans kvinnelige partner som foreslår trekant. Har kvinnen sluppet katta ut av sekken, vil det senere være vanskelig å overbevise ham om at det er helt greit for henne at dere ikke forfølger idéen dersom han ikke tente på idéen.

Når mannen er den som foreslår å invitere en mann til, er det ofte et utslag av fantasien om å se hans kvinnelige partner nyte sex med en annen. Det er ikke uvanlig at han også ønsker at den andre mannen skal ha større penis enn seg selv. 

Et viktig spørsmål er hvordan han takler det når de nærmest står side om side ved siden av hans kone. Er det like stas å ha en mindre stas da? Er det like gøy å se en annen mann gi sin egen kone fantastisk sex? Det er i dette møtet mellom fantasi og realitet mange finner ut at det ikke var nok gjennomtenkt!

Menn er ekstremt opptatt av penisstørrelse, og det spiller mindre rolle at kvinner i ulike undersøkelser er tydelige på at størrelse ikke er det primære for å bli tilfredsstilt. Det faktum at ren penetrering ikke gir kvinner flest orgasme burde vært gode nyheter for menn. 70% av kvinnene har behov for en eller annen for form for klitorisstimulering, og da vil de fleste kvinner klare seg helt fint med en normal penis.

Tross farer og risikoer, det er flere som lykkes og har det godt.

Det er lett å fokusere på alle farene et parforhold løper ved å innlemme andre i sexlivet. Ja, det innebærer risiko. Samtidig finnes det mange som faktisk har dette som en viktig og fungerende del av seksuell variasjon i samlivet. Det er tross alt slik at vi alle har preferanser som ikke alle andre deler. 

Vi bør både akseptere og applaudere at andre lykkes med sine «prosjekter», selv om de ikke nødvendigvis appellerer til den som betrakter. Et mangfold vil sjelden være til skade for samfunnet, ofte er det snarere tvert imot.

Har du for eksempel tenkt på at en mann som ønsker å invitere en «fremmed mann» inn i parets sexliv, kanskje ønsker å bidra til at hans kvinne opplever ekstra nytelser? Det er faktisk slik at et par kan ha det godt på alle måter, men sexlivet fungerer kanskje ikke optimalt likevel. Enkelte menn ønsker å tilby henne en mulighet til opplevelser han vet har selv ikke kan tilby. Dersom denne generøsiteten er godt gjennomtenkt, kan det utvilsomt være fordelaktig for forholdet.

Det er ingen som kan hevde at ens egen seksualitet er den eneste rette, selv om det er mange som moraliserer. Vi bor i et demokrati og alle har rett til å ytre seg, men det er en balanse mellom å mene noe og å fordømme. page69.no støtter et sunt og samtykkende seksuelt mangfold, og vil arbeide for å bidra til å normalisere seksualitet selv om den er i et mindretall. Et godt demokrati er et der vi får lov til å være oss selv.

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.