Skip to content

Amerikansk undersøkelse avslører vanlige sexfantasier hos folk flest.

Sex med flere partnere. Bundet med lærreimer og ute av stand til å røre seg. Bestemt over og pisket. Slike fantasier er langt mer vanlig enn du kanskje tror i følge forskning.

Nær alle mennesker sexfantaserer.

Som underlag for boka Tell Me What You Want (2918) ble det utført et stort studium av personlighet, seksuelle historier, hvor ofte folk sexfantaserer, om hvem, og også hva de største fantasiene var. Undersøkelsen ble gjort av sosialpsykologen dr. Justin Lehmiller i samarbeid med Kinsey-instituttet fra Indiana University og bestod av hele 369 spørsmål.

Undersøkelsen har oppdaget hvorfor vi har de sexfantasier vi har, og hvordan alder, kjønn og personlighet påvirker dem. Hele 97 % bekreftet å ha seksuelle fantasier, noe dr. Lehmiller definerer som et mentalt bilde som opphisser deg i våken tilstand.

4000 amerikanere fortalte om deres fantasier.

Undersøkelsen omfattet mer enn 4000 amerikanere i alderen 18 til 87 år. De kom fra enn 50 stater og fra alle økonomiske og religiøse lag i befolkningen, uavhengig av seksuelle orienteringer og relasjonstyper.

Fantasiene var påvirket av bakgrunn, personlighet og seksuell historie, og de endret seg også med alder.

Vi trenger ikke å realisere alle fantasiene, eller noen i det hele tatt, sier Dr. Lehmiller. Men de kan fungere som et slags veikart for oss, og peke på hvilke av våre psykologiske behov som blir møtt, og hvilke som ikke blir det.

Resultatene synes åpenbare, likevel spennende. Nesten alle har seksuelle fantasier, 97 % av oss faktisk. Noen visualiserte sine dypeste og mørkeste ønsker flere ganger i uken, mens andre mange ganger om dagen!

Sexfantasier der man har sex med flere er vanlig hos begge kjønn.

Dr. Lehmiller fant at fantasiene kunne deles inn i disse 7 hovedkategoriene:

1. Flerkantsex (trekant, orgie eller gruppesex)

2. BDSM-aktiviteter

3. Opplevelse av noe nytt, eventyr og variajson (dvs. å gjøre noe som er nytt og annerledes for deg, som en ny sexstilling eller sted å ha sex)

4. Tabubelagte sex-aktiviteter (dvs. å gjøre noe som er sosialt eller kulturelt forbudt)

5. Lidenskap, romanse og nærhet (dvs. å følelsesmessig knytte seg til partner eller føle seg elsket, verdsatt eller begjært)

6. Å være i et ikke-monogamt forhold (dvs. swinging, polyamori, cuckolding eller et åpent forhold)

7. Gender-bending og homoerotiske fantasier (dvs. å presse grensene for din kjønnsidentitet/-rolle /-uttrykk og/eller seksuelle orientering)

Interessant nok var menn mer tilbøyelig til å ønske et følelsesmessig aspekt, mens kvinner var mer tilbøyelig til å nyte scener som i Fifty Shades med bondage, dominans og sadomasochisme. Les forøvrig hvordan BDSM-utøver har økt mental stabilitet og helse.

Gruppesex er imidlertid en fantasi som er vanlig blant begge kjønn. Menn var generelt mer interessert i tabubelagte fantasier. Undersøkelsen fant også en sammenheng mellom seksuelle fantasier og første gang man hadde sex. Dersom du for eksempel hadde sex på en mindre tradisjonell måte, var det mer sannsynlig at du hadde kinky seksuelle opplevelser senere.

Samtidig spiller ens personlighet også en stor rolle: Ekstroverte mennesker er mer interessert i gruppesex fremfor monogami. Introverte foretrakk gjerne tabu-belagte sexfantasier. Lehmiller antok at  dette hadde med sosiale ferdigheter å gjøre. Introverte kan ha det vanskeligere å møte mennesker for å etablere det forholdet de ønsker. Dette synes å lede noen til å søke alternative seksuelle uttrykk.

Og ja, etter hvert som du blir eldre, endres hva du tenner på. Eldre mennesker har fantasier om gruppesex, mens de yngre generasjonene søker etter å tilfredsstille deres følelsesmessige behov.

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.