Skip to content

Menn som vil se sin kjære ha sex med andre menn.

Amerikansk undersøkelse avslører de mest vanlige sexfantasier hos folk flest.

Hengende fra kjettinger festet i taket, bundet med lærreimer og ute av stand til å røre seg, pisket og prylt. Slike fantasier er langt mer vanlig enn du kanskje tror i følge forskning.

Nær alle mennesker sexfantaserer.

Funn i en undersøkelse er helt i tråd med boken: Fortell meg hva du vil: Vitenskapen om seksuell begjær, og hvordan det kan hjelpe deg med å forbedre ditt kjønnsliv, av Justin Lehmiller.

Undersøkelsen har oppdaget hvorfor vi har de sexfantasier vi har, og hvordan alder, kjønn og personlighet påvirker dem.

Ifølge Wall Street Journal bekreftet 97 prosent av folk å ha seksuelle fantasier. Noe Lehmiller definerer som et mentalt bilde som opphisser deg i våken tilstand.

Dette er en av de største studiene som er gjennomført om personlighet, seksuelle historier, hvor ofte folk sexfantaserer, om hvem, og også hva de største fantasiene var. 

Undersøkelsen ble gjort av sosialpsykologen Doctor Lehmiller i samarbeid med Kinsey-instituttet fra Indiana University.

Undersøkelsen bestod av 369 spørsmål.

Fortell oss hva dine fantasier er.

4000 amerikanere fortalte om deres fantasier.

Undersøkelsen omfattet mer enn 4000 amerikanere i alderen 18 til 87. Gruppen kom fra enn 50 stater og fra alle økonomiske og religiøse lag i befolkningen. Uavhengig av seksuelle orienteringer og relasjonstyper.

Interessant nok var sexfantasier forbigående og flyktige. Påvirket av bakgrunn, personlighet og seksuell historie, og de endrer seg også med alder.

Vi trenger ikke å realisere alle fantasiene, eller noen i det hele tatt, sier Dr. Lehmiller. Men de kan fungere som et slags veikart for oss, og peke på hvilke av våre psykologiske behov som blir møtt, og hvilke som ikke blir det.

Resultatene synes åpenbare, likevel spennende. Nesten alle har seksuelle fantasier. 97 prosent faktisk. Noen visualiserte sine dypeste og mørkeste ønsker flere ganger i uken, andre mange ganger om dagen.

Sexfantasier der man har sex med flere partnere er vanlig hos begge kjønn.

Ifølge Wall Street Jourtnal er de mest populære fantasiene å ha flere sex med partnere (inkludert trio og gruppesex – Les også vår artikkel om hvordan ha trekant.), makt, kontroll eller grov sex (dette inkluderer slaveri og omfatter alt fra å være bundet til fullstendig sadomasochisme), samt ulike eventyr og variasjon. For eksempel nye sexposisjoner.

Interessant nok var menn mer tilbøyelig til å ønske et følelsesmessig aspekt, mens kvinner var mer tilbøyelig til å nyte scener som i Fifty Shades. Bondage, dominans og sadomasochisme. 

Les forøvrig vår sak om menn og økt mental positiv mental stabilitet og helse som følge av BDSM utøvelse.

Gruppesex er imidlertid en fantasi som vanlig blant begge kjønn. Menn var generelt også mer interessert i tabubelagte fantasier.

Undersøkelsen fant også en sammenheng mellom seksuelle fantasier og første gang man hadde sex. Dersom du for eksempel hadde sex på en mindre tradisjonell måte, var det mer sannsynlig at du hadde kinky seksuelle opplevelser senere.

Samtidig spiller ens personlighet også en stor rolle: Ekstroverte mennesker er mer interessert i gruppeseks fremfor monogami. Introverte foretrakk gjerne tabu-belagte sexfantasier. Lehmiller antok at  dette hadde med sosiale ferdigheter å gjøre.

Introverte kan ha det vanskeligere å møte mennesker for å etablere det forholdet de ønsker. Dette synes å lede noen til å søke alternative seksuelle uttrykk.

Og ja, etter hvert som du blir eldre, endres ting. Eldre mennesker fantasier om gruppesex, mens de yngre generasjonene søker etter å tilfredsstille deres følelsesmessige ønsker.

Hva betyr egentlig disse fantasiene?

Ulike fantasier kan bety ulike ting i følge vår egen evolusjonærbiolog. Hun understreker at dette er teorier.
 

Fantaserer man om gruppesex eller å finne flere sexpartnere, kan det indikere at man ikke får den stimuleringen man egentlig ønsker i sitt eget forhold. Kanskje fordi det er lite variasjon i måten man stimuleres av egen partner.

Fantasier kan også innebære at man undertrykker sider ved seg selv i det daglige. Det kan kanskje forklare hvorfor utøvere av BDSM viser bedre mental stabilitet og psykisk helse.

Norges største dating og sexblogg

page69.no er et livsstilsmagasin som har sitt innholdsfokus knyttet til menneskers seksualitet, men særlig knyttet til sex og erotikk og uavhengig om man er singel eller i et forhold.

Det innebærer at vi jobber med mange spennende temaer som angår alle, for seksualitet er noe vi alle har. Velkommen.