Skip to content

High heels og sexy sko som roper "screw me"!

Sexy sko fine som smykker, sko til hverdags, sko for fest, og sko for rocka eller sensuelle anledninger. Vi har dypdykket i lageret til lillefrekke.no og valgt ut noen høyhælte favoritter fra deres fantastiske utvalg.

Facebook

Del gjerne saken på Facebook

Det var menn som først gikk med "high heels"-sko.

Visste du at høye hæler opprinnelig var laget eksklusivt for menn? I en tid hvor stiletter er assosiert med kvinnelig stil og kvinnelig seksualitet, kan det faktum komme som en overraskelse.

Faktisk har høye hæler i flere hundre år funnet sin plass på føttene til mannlige soldater, aristokrater og kongelige. Men opprinnelsen til høye hæler kan spores helt tilbake til Persias 1500-tall. Da brukte soldater dem for å sikre føttene i stigbøylene. Datiden fikk se disse «macho-mennene» stavre seg rundt i støvler med høye hæler. 

Det var persiske migranter som brakte skotrenden til Europa. Og der tok mannlige aristokrater dem i bruk slik at de skulle virke høyere og mer imponerende.

Lite sko-eleganse men mye symbolikk på 1400 tallets Venezia

Høyde ble et tegn på artistokratisk tilhørighet på slutten av 1400 og frem til begynnelsen av 1600-tallet. Da den sokkel-lignende Chopines kom, forvandlet den øverste europeiske kvinnen til en ruvende figur. De var spesielt populære i Venezia. Skoene var usedvanlig høye. Enkelte var opptil 54 cm, og kvinnene måtte ha hjelp av hushjelpene som nærmest ble brukt som krykker.
 
Et par Chopines var helt skjult under skjørt. Dess høyere fottøy, desto mer stoff var nødvendig for kjolen, noe som også var en indikasjon på sosial status. Dette var jo ikke akkurat high heels men likevel en forløper til den moderne varianten som eleverer kvinnen. Høye mennesker assosieres fermdeles med mer autoritet.
 
Skoens betydning, kraft og magi, ble også poengtert i eventyret Askepott som er internasjonelt kjent. Men en lignende sko-test som den vi kan se i eventyret, skal visstnok kunne spores helt tilbake til det første århundre i både Egypt og andre steder hos Afrikas urbefolkning. Den første registrerte forekomsten av høyhælte sko som ble båret av en kvinne, var av Catherine de Medici på 1500-tallet. Hun var rundt 150 centimeter høy og det sies at hun ønsket å fremstå som høyere i bryllupet sitt.
 
I 1673 introduserte kong Louis XIV sko med røde hæler og røde såler for den franske domstolen. Han begrenset bruken av slike sko til sin adelskrets. Praksisen ble senere tatt opp av kongelige over hele Europa og ble svært fasjonabel. Fargekodingen, som identifiserer overlegenhet og privilegium, ble raskt kopiert av aspiranter.
Sexy sko | High heels
Bettie med gul ankelsløyfe, fra lillefrekke.no. Stilig modell med ankelrem og sløyfedekor. Åpen tå. Høyden på hælene er ca. 11,5 cm, sålen utligner med 2,5 cm. Størrelser: 35 - 41.
Sexy sko for alle anledninger

Sexy sko og high heels gir autoritet

I kulturer der det er vanlig å ha nakne føtter, eller der enklere sandaler vanligvis benyttes, er det lite eller ingen interesse for kvinnefoten som en sensuell del av kroppen. I kontrast til dette, finner vi at kvinneføtter blir respektert som en betydelig seksuell stimuli i kulturer der føtter vanligvis pakkes inn i dekorative sko og støvler. 

Kvinnens mindre og smalere fot har blitt verdsatt og løftet frem i store deler av vår historie. Mest kjent er nok den ekstreme kinesiske fotbindingen. Kvinnen øker både selvtillit og autoritet når hun ifører seg sexy sko med høye hæler. Illusjonen om at hennes ben er ekstra lange er attraktivt for menn flest. High heels gir henne nemlig også en rakere, mer oppreist og stolt kroppsholdning.

High heels-sko er for mange menn objekter som øker mannens begjær. Det sies jo at kvinner kler seg for andre kvinner, men det er ingen tvil om at hennes sexy sko, høyde og holdning også imponerer menn. Også innenfor teateret brukes høye sko for å gi skuespillere en høyere, gudelignende makt i forestillingen.
 
Det finnes også menn som føler seg tiltrukket av damesko. Les om Øyvind som har sko-fetisj.

Før skoene tas på, bør det fundamentale være på plass

Hvert forhold er unikt og har sin egen indre energi og kjemi. I noen forhold er åpenhet, god kommunikasjon og trygghet en selvfølgelighet. I andre forhold trykkes man ned av fordommer, skam, sjenanse, mangel på interesse eller usunne negative holdninger.

Alle fortjener å oppleve friheten som ligger i å ha et trygt og sunt samliv. Å ha et forhold der kommunikasjon fungerer, slik at man både kan uttrykke og utvikle sin egen seksualitet.

Selvsikkerheten hun må ha for at hun skal kunne kle seg i noe lekkert, for så å overraske sin partner lett antrukket og med sexy sko midt på stuegulvet, må være på plass først. Hun må vite at hun tas i mot på en god måte når hun tar initiativet og blotlegger seg.

Når denne plattformen eksisterer, kan hun få magiske ting til å skje selv ved ganske enkle grep. Hun kan få mannens begjær til å flomme, og så all den oppmerksomhet hun ønsker.

Sexy sko og dominans i senga

Får du ikke oppmerksomhet fra mannen din, sa du?

Sexy sko og high heels
Delight mid corset

Sexlivet handler i stor grad om at begge må ønske et sexliv

Et forhold kan være trygt, godt og fint, men likevel mangle litt av den seksuelle energien man hadde da man ble sammen. Over tid er det ofte ikke til å unngå at sexen blir litt rutinepreget.

Det er faktisk greit. Du behøver ikke å ha dårlig samvittighet fordi du – mann eller kvinne, ikke er en superelsker og full av seksuelle initiativ. Det er likevel viktig å kunne samtale om forholdets seksualitet. 

For et rutinepreget sexliv handler ofte om at dere ikke har et aktivt fokus på å utvikle og utforske. Sex kan innebære en enorm mangfoldighet. En utforsking av seg selv og forholdets seksualitet kan by på massevis av spennende muligheter.

Les saken om hvordan velge vibrator, og introduser nye og deilige sexleketøy i samlivet. Det kan gjøre underverker. Eller hva med å utforske lett bondage? Eller delta for eksempel på den årlige nytfestivalen i Oslo eller Bergen som finner sted på høsten. Her finner du mange spennende workshops og foredrag som både er lærerike, morsomme og inspirerende. En hotellhelg i byen kan jo med festivalen som ramme, være et godt initiativ for parforholdet.

Når det gjelder rutinesporet har begge ansvaret for at det blir noe annet. Og man behøver ikke å legge lista høyt! Det å snakke om nytt innhold er en god start. Det at man legger premissene for at nye initiativ kan skje er viktig.

En slik trygghet er viktig. At man vet at initiativ tas imot på en trygg måte av den andre, betyr at man kan starte på en ny reise i forholdet der nye ideer kan presenteres.

Sexy sko og high heels
Med sexy sko og high heels på soverommet, på (hjemme)kontoret, eller i baren. Stiletter får menn til å zoome deg inn med sex i blikket!

Ikke gjør det komplisert. Menn er enkle når det gjelder sex!

Kvinner som er vant til å ta initiativet og som selvsikkert kler seg sexy, kjenner allerede godt til makten hun da har over mannens lyster og begjær. 

Og den enkleste tilnærmingen er bokstavelig talt enkel. Et par flotte high heels, en sexy truse og lekre strømper. Voila. Menn flest elsker å se en kvinne i en slik kombo.

Nå er det jo ikke slik at alle kvinner er komfortable med å kle seg halvnaken og sexy og stille seg opp foran mannen sin. Eller omvendt. Det kan føles veldig sårbart å blottstille seg slik.

Sexy sko og high heelsMan er usikker på reaksjonen, redd for å bli avvist eller at initiativet ikke fører til den deilige sexen man har lyst på. Men gitt at dere har en grunnleggende trygghet i forholdet, er det ingen annen vei å finne ut av det enn å tørre.

Har dere snakket om det å ta initiativ og det å ta imot initiativene på en god måte, er i hvert fall muligheten for suksess til stede. Selve ideen om at dere kan kle dere sexy og være frekke må være akseptert.

Det skal handle om hvordan dere utnytter mulighetene og ikke om det er greit. Det er dessuten en deilig frihet i å kaste hverdags-plaggene, kle seg sexy og ta litt kommando. Faktisk opplever mange at menn gjerne vil at hans kvinne tar slike initiativ.

Oppmerksomheten man får av sin bedre halvdel når man utfordrende kledd kommer inn i rommet, er berusende deilig og til å bli kåt av i seg selv. Det er deilig å bli begjært.

Og begjæret flommer hos menn når hun er frekk og villig. Det er jo som en kurtise der hun gjør seg til. Imidlerid kan hun spille på flere strenger. Hun kan friste ham for å la seg ta, eller ta kommandoen og selv bestemme hva han skal få og når. 

Iført high heels og matchende undertøy har hun automatisk en mulighet til å ta den dominante rollen. Kvinner som bruker high heels på soverommet gjør det ofte av en grunn. De har kjent på makten og den gode dynamikken som kan oppstå mellom seg selv og sin partner.

Sexy sko, dominans og frekt rollespill

Sexy sko - en enkel vei til sexy rollespill, latter og nærhet

Rollespill er en ypperlig måte å kombinere sex og vedlikehold av forholdet.

Rollespill behøver ikke begrenses til bare å skje hjemme. Å starte i en bar kan være en bra måte å starte det hele på. Hun kommer først, han kommer inn litt senere. Han tilnærmer seg henne som en fremmed og sjekker henne opp. 

Enkelt, men det det kan fungere godt og være morsomt dersom dere er lekne nok i personlighetene deres. For noen er det et kick i seg selv at hun er i baren for å bli sjekket oppAndre mannlige gjester i baren kan jo også finne på å gjøre fremstøt. 

Sexy sko og high heelsAkkurat dette er det faktisk flere menn som tenner på, og enkelte tar det helt ut ved å tillate at hun har sex med andre. Dette kan du lese om i vår hotwife-sak.

Å ha på seg lekre stilettsko mens man har sex er en sexy start. Å bruke skoene litt mer aktivt et neste nivå. Ofte beveger man seg da over i en eller annen form for aktiv dominanse.

Han ligger, hun står over ham. Hun tråkker med tilpasset styrke med den ene foten på brystet hans, på penis eller ballene. I slike settinger er også det verbale en viktig del av rollespillet.

Hun kommanderer og bruker eventuelt pisk, håndjern eller andre effekter for å skape spenning i situasjonen. Lek og lær. Eksperimenter og bruk andre rom enn soverommet.

Husk også at kontraster er viktige for å skape oppmerksomhet akkurat der du vil. Røde stilettsko er alltid en innertier, og i kombinasjon med sorte strømper og en lekker liten sort truse, har du et lekkert antrekk. Men det er ikke nødvendig å være konservativ i valget. Til det er utvalget altfor stort og spennende.

 
Noe av det beste med å ha høye hæler som en del av både forspill og sexakten, er han garantert vil huske det neste gang du ifører deg high heels og går ut. Så ikke la ham glemme det!

Magien uteblir dersom hun ikke behersker sine sexy sko med high heels!

Sexy sko | High heels
Klassiske høye pumps hos lillefrekke.no. Høyden på hælene er ca. 12,5 cm. Størrelser: 35 - 44.

Før du hopper i sexy sko med high heels

Det er ikke lurt å velge de bratteste skoene første gang man skal kle seg i sexy sko med high heels. Problemet for mange kvinner er at de til vanlig ikke bruker sko med særlig høye hæler og derfor har lite trening i å gå fint med dem.

Sexy sko og high heels

Og særlig vanskelig er det når alkohol er med i bildet. Den kloke har for sikkerhets skyld med seg noen lavere sko i vesken når de går på fest. Da kan man jo lett bytte de høye tynne hælene til mer alkoholvennlige skosøstre utover kvelden.

Stiletthælene er de mest fryktede hos de uerfarne og selvsagt vanskeligst å beherske. En lavere sko og tykkere hæl gir en stødigere fot og skritt.

Solveig Aadland hos lillefrekke.no poengterer. 
– En av de viktigste tingene å legge vekt på når man skal kjøpe high heels er å velge sko som har en solid lest. Det gir stabilitet for foten og gjør at det er mye enklere å mestre kunsten å gå på høye hæler. Vår leverandør Pleaser USA, Inc. er verdens største i sin sjanger og har alltid lagt vekt på god kvalitet, stabil lest og nye trendy design.
Sexy sko og high heels
Flamingo mid corset

Ut på by'n - slik øver du på å gå med sexy sko med high heels

Sett ned hælen først og ta korte skritt
Det er fort gjort å la knærne ta støyten og gå på tåballene. Tåballegåingen fører til en uflatterende knekk i knærne. Det er et sikkert tegn på at hun er uerfaren med høye hæler. En annen variant er å sette hele foten ned, hvilket støyer mer i tillegg til å være lite lekkert.

Trikset er å gå fra hæl til tå, altså at man setter hælen ned først. For å få dette til å se elegant ut er det veldig viktig å ta korte skritt. Start med mindre bratte sko slik at teknikken kan trenes inn.

Sett ned tempoet
Tilpass tempoet i gangen. For det å lange ut gjør deg både ustø og lite elegant, i tillegg til at risikoen for å falle øker, noe som kanskje ødelegger kvelden helt.
 
Følg en tenkt linje, bruk korte skritt og avpass tempoet. Da er du på god vei til å beherske dine high heels.
 

Tren legg og ankler
Når bena vakler, er det som regel et tegn på at skoene ikke støtter godt ved ankelen. Dette kan motvirkes med trening.

Bruker du tid på treningssenter, eller for den sakens skyld bare er glad i fysisk aktivitet på andre måter, sett av tid til å trene legger og ankler. Godt trente legger og støttemuskulatur er avgjørende for å oppnå stabilitet.
 
Sterk magemuskulatur bidrar til pen gange
Å stramme de nedre magemusklene samtidig som du retter deg opp, løfter brystet og ser rett frem, bidrar til å øke stabiliteten. Å se ned gjør at derimot at tyngdepunktet flyttes fremover. Dette påvirker både holdning, stabilitet og ganglag på en negativ måte.

Putt de høyhælte skoene i veska
Liker du å bruke høyhælte sko på jobben, kan det være lurt å ta dem på først når du kommer på jobben, og skifte tilbake til noe mer behagelig når arbeidsdagen er over og du skal gå hjem.

Da belaster du tær, fot, knær og skjelett mindre, i tillegg til at det jo er lettere å opprettholde et pent ganglag hele arbeidsdagen gjennom.

Facebook

Siste artikler

Hos lillefrekke.no finner du over 150 varianter i high heels kategorien alene. Nedenfor har vi lagt ut noen få eksempler som kanskje kan friste.
Sexy sko | High heels
Bettie lakk

PLEASER ansees som ledende i dette sko-markedet. De bruker uttrykk som sanselig, sexy og vill om sine kolleksjoner.

Ingen andre adjektiver er mer passende for å beskrive essensen av PLEASER-deres omfattende produktutvalget. 

Oppmerksomheten de har på detaljer, håndtverkskvaliteten, materialkvaliteten, innovative design, uovertruffen utvalg og uslåelige priser har alle bidratt til PLEASERs enestående suksess og rykte blant sexy skoen-elskere og profesjonelle utøvere. 

PLEASER-sko, som er synonymt med sexappeal, har prydet coverene til utallige mote- og spesialmagasiner, pyntet føttene til kjendiser og popstjerner, og har blitt omtalt i mange Hollywood-filmer og TV-show. 

I dag er PLEASER udiskutabelt et av de mest kjente sexy skomerkene over hele verden! 

Alt dette får du hos lillefrekke.no – og som Solveig Aadland sier, 
Vi kan skaffe alt fra PLEASER.

sexy-sko-bettie-302x302
Bettie multicolor
High heels
Bella cut-out teal
High heels
Amuse str. 39
Sexy sko | High heels
Amuse lace pumps
Amuse Contrast fra lillefrekke
Amuse contrast
lillefrekke-amuse-302x312
Amuse mid lakk

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.