Skip to content

Er du nøye med hvilket bilde du velger?

Profilbildet ditt - det som vises i søk hos andre, bør velges med omhu fordi det kan være avgjørende!

Profilbildet ditt er det første synlige elementet som markedfører deg, og som kan skape oppmerksomhet og interesse hos andre.

Eksempelbilder er komprimert så mye som mulig slik at denne siden kan lastes ned raskest mulig på mobiltelefoner. 

Det innebærer at eksempelbilder på våre sider kan oppleves som noe kornete. Profilbilder bør ikke komprimeres mer enn tjenesten du er medlem hos krever – sørg for best mulig kvalitet.

Jeg finner sikkert en bedre match dersom jeg venter litt.

I vår evolusjonære historie har tilgangen til partnere vært begrenset av de som var tilgjengelig i samme hule, stamme, klan eller i samme dal som man bodde.

Å finne en partner var viktig på den tiden, fordi det var vanskelig å klare seg alene. Man måtte finne en partner, få barn som kunne hjelpe til i familien og til å føre genene videre.

I dag er til sammenligning tilgangen enorm. Vi har tilgang til mulige partnere i alle daler – i hele verden. Og det viktigste, vi klarer oss alene. 

Unge forsørges ofte av foreldre til de er over tyve, vi har sosiale støtteordninger, og folk fleste har arbeid. Vi har med andre ord ikke det samme presset på oss til å finne en partner.
 
Vi har gått fra å sikre oss en partner raskest mulig til å søke etter den rette – den perfekte. Det påvirker nødvendigvis måten vi selekterer blant mulige partnere.
 
Resultatet av dette er det mange som merker, rett og slett fordi man ikke hooker opp med noen i noe som kan kalles et forhold. De blir i stedet flyktige relasjoner som kommer og går. Som tærer på troen på at man vil lykkes.
 
Det er flere faktorer i spill og i denne saken skal vi se på bildets oppgave.

Andre viktige artikler knyttet til datingprofilen din:

Det er tre viktige elementer som spiller på lag for å få suksess. Profilbilder, profiltekst og meldingene du sender. Her er link til artiklene som beslyser profiltekst og meldinger.

  • Hvordan lage en sterk profiltekst? (kommer)
  • Hvordan skrive meldinger som gir svar tilbake? (kommer)

Ditt bilde er ett av mange = du er i konkurranse = bilde er viktig.

Sannheten er at, ja, det kan ta tid å finne en partner du faller for. Det kan ta enda lengere tid dersom du slurver med profilen. Noen garanti for å finne den rette får du aldri. Det er vanskelig.

Et søk hos datingtjenestene resulterer i mange mulige partnere. Som regel er antall muligheter overveldende. 

Likevel har mange en nagende tvil om at den rette kanskje ikke er blant disse, og har medlemsskap hos flere tjenester. Da får man jo oversikt over markedet ikke sant?!
  
Alle som har prøvd Tinder kjenner sveipefunksjonen. På et øyeblikk avgjøres det om en person er interessant nok eller ikke. 

Det er den samme mentaliteten som råder på alle datingsider. Vi beslutter raskt om et annet individ er interessant eller ikke bare basert på et bilde. Derfor er ditt bildevalg viktig!

 

Det finnes alltid en som er bedre der ute. Christoffer har vært på date i flere år og har datet mer enn hundre kvinner. Han har vært på både Tinder og andre datingtjenester i lang tid uten å lykkes med å finne en partner. Han er ikke alene. Du kan lese saken hos VG.

Kilde: VG, Oda Mari Midbøe, Hege Wallenius, Odin Jæger (foto) 2017.

Hva er et godt profilbilde?

Dette handler litt om teknisk kvalitet men enda mer om motivet. La oss først se på teknisk kvalitet.

Teknisk kvalitet

Ta skarpe bilder i nok lys. Tar du bilder innendørs vil mobilen ofte vise sin svake side. Sørg som minimum for å ta bilde ved en god dagslyskilde.

Få en annen til å ta bildet, da blir det forhåpentligvis skarpere enn om du tar en selfie på strak arm.

Unngå direkte sollys i ansiktet.

Litt om motivet

Et ansikt som smiler er stort sett alltid mer tiltalende enn et alvorlig ansikt. SMIL.

Hovedprofilbildet, altså det som vises i søk, bør vise ansiktet ditt relativt nært. Sørg for færrest mulig forstyrrende elementer i bildet. En ren bakgrunn fremhever deg og det er det som er hensikten. Bilder med mer omgivelser kan du ha i album.

Å få en annen til å ta bilde av deg er viktig av en annen grunn også. Dette er viktig fordi du da kan konsentrere deg om å være fotomodell, og ikke å være både fotograf og modell samtidig. 

Du får en helt annet og mer konsentrert ansiktsuttrykk når du skal holde kamera, se i linsen, være stødig og knipse.

Når en annen tar bildet kan selve utsnittet av deg varieres mye bedre. Halvfigur eller portrett. Husk at du kan beskjære etterpå slik at utsnittet blir akkurat slik du vil.

Beskjær bildet. Alle mobiltelefoner har programvare der du kan bearbeide bilder og også beskjære slik at du fjerner uønskede elementer som likevel ble med i bakgrunnen.

Lokasjoner

Det finnes ingen fasit, men natur-bakgrunn fungerer ofte veldig bra. Hold avstand til bakgrunnen, særlig dersom du står mot en vegg der du kan lage en ufordelaktig skygge mot veggen.

Hovedmålet ditt er å finne en bakgrunn som er rolig og som ikke tar oppmerksomheten fra deg som tross alt er hovedattraksjonen.

Eksperimenter med positur og lys

Eksperimentering er den beste måten å lage et bilde som fanger andres interesse. Å strekke ut en arm og knipse en selfie er amatør-måten. Gjør litt forarbeid. Planlegg og forsøkt med forskjellige uttrykk og positurer.

En slik fremgangsmåte belønner deg med flere besøk på profilen, ditt viktigste mål.

Få en annen til å ta profilbildet ditt! Da kan du konsetrere deg om å være modell.

velg-riktig-bilde-673x449px.jpg

Bevisste og ubevisste faktorer som avgjør valgene.

Når vi ser en hel side med profilbilder, mennesker som søker etter en partner, er hjernen vår svært selektiv i forhold til hvilke bilder vi klikker på.

Ubevisst velger vi ut i fra det hver enkelt av oss oppfatter som fysisk tiltalende. Alderstegn (altså hvilken årsklasse personen tilhører). Ansiktsform. Øyenfarge. 

Avstand mellom øynene. Hårmengde og farge, og skjegg eller ikke. Hvithet i øyne. Friskhet i ansiktet. Koppsholdning og positur for å nevne noen.

Intuitivt og i løpet av et øyeblikk har vi som regel vurdert om et ansikt er likandes eller ikke.

Den tekniske kvaliteten i et bilde påvirker vår oppfatning av motivet. Ansikter som er uskarpe vekker lite interesse. Mørke bilder er heller ikke attraktive, og er man i tillegg alvorlig, er det ofte uinteressant å klikke seg til profilen.

Utydelighet kan komme av for lite lys, men også av for mye lys. Sollys kan for eksempel skape alt for sterke kontraster. Kontraster som kan ødelegge bildet. 

Sol kan også skape kule kontraster og effekter, men vurder om slike bilder gjør seg best i albumet

 

Bytt bilder jevnlig - det øker antall profilbesøk.

There`s er new kid in town. Medlemmene er på konstant jakt etter den rette så lenge de er tilknyttet en datingtjeneste. 

Derfor opplever mange gode besøkstall den første tiden etter at man har registrert seg. Så dabber det av. Alle har sett alle.
 
Det betyr ikke nødvendigvis at alle har besøkt profilen din og lest om hvem du er. Sørg derfor for å bytte bilder regelemsssig. Det er litt som, if it doesen`t work, fix it – prøv noe nytt.
 
Både bilder og profiltekst bør undergå jevnlig service. Dersom få besøker profilen er hovedprofilbildet det første du skal bytte ut. Kanskje du også bør bytte ut albumbilder, og skrive en ny og morsommere profiltekst.

Dine profilvalg, beskrivelsen av deg selv og din fremtidige partner i profilteksten, samt bildene, skal både tiltrekke og avvise.

La albumbildene vise bredde i hvem du er.

Det er i albumet gullet ligger. Her viser du deg frem med flere bilder. Ikke for få og ikke for mange. 20 bilder – da  begynner det å bli for mange. 10 burde være nok.

Du kan helle spare noen til senere når du behøver å friske opp albumet med nye bilder.

La bildene fortelle hvem du er. Hobbier, interesser, aktiviteter og reisemål. Hvem er du? Leken, alvorlig, innadvendt eller utadvendt, morsom og aktiv? 

Liker du ekstremsport eller ferdes du helst på Autobahn i bobilen? Liker du deg best på fjell eller i skog? Borte greit men hjemme best?

Albumbilder bør ha både store smil og alvorlige fjes, forskjellige situasjoner og helt ulike utsnitt. Du ønsker å gi et inntrykk av hvem du er og hva du liker. dess bedre du viser frem hele deg, dess større sjanse er det for å skape reell interesse hos de som ser og føler at de passer din livsstil og din personlighet.

La bildene fortelle din historie og hvem du er.

Norges største dating og sexblogg

page69.no er et livsstilsmagasin som har sitt innholdsfokus knyttet til menneskers seksualitet, men særlig knyttet til sex og erotikk og uavhengig om man er singel eller i et forhold.

Det innebærer at vi jobber med mange spennende temaer som angår alle, for seksualitet er noe vi alle har. Velkommen.