Skip to content

du ser på avstand at det ikke blir noe - hva gjør du?

Hvordan avslutte en date du vet ikke vil føre til noe?

Allerede når dere har hilst på hverandre for første gang, har du kanskje kjent at dette ikke er den rette. Hjernen vår bruker av og til kun et brøkdel av et sekund på å bestemme seg.

Min første bomdate gikk helt fint.

Så sitter dere der da. De første høflighetsfrasene er unnagjort og man har liret av seg noen spørsmål og opplagtheter. Så blir det stille.

Det vrir seg i deg, kanskje i begge, fordi dere vet at dette var en bomdate. Det er noen ulike scenarier i situasjonen. Begge føler det samme, eller den ene liker det han eller hun ser, den andre ikke.

Jeg husker en date der vi hadde sendt hverandre meldinger en god stund fordi det ikke var praktisk mulig å få til en date. 

Begge følte at dette, dette kunne virkelig være den rette. Når vi endelig møter hverandre er det en gjensidig følelse av bomdate. Det er som regel ikke vanskelig å fange opp hva den andre føler.

Jeg gjorde det beste ut av situasjonen der og da følte jeg. Jeg inviterte personen til bordet på pizzarestauranten og sa rett ut: 

Det var kanskje ikke det vi hadde tenkt, men vi kan jo dele en pizza og prate litt når vi først har kommet helt hit? Vi ble enige om det og hadde faktisk en hyggelig date likevel nå når presset var tatt bort.

 

Du, jeg følte kanskje ikke at vi hadde sånn kjempekjemi, så jeg tror at...

Sånn gjør du det.

Bomdate kan man ikke unngå. Enkelte kan man likevel ha behov for å utforske litt mer før man gjør seg opp en mening. Noen er blir bare hyggelige dater og en del av spillet. Enkelte kan man bare gjøre kort prosess med.

Det er de mest åpenbare jeg først og fremst vil fokusere på. Hva er vitsen med å dra begge gjennom en date dersom du, den andre eller begge, ikke kjenner et fnugg av gnist.

Ikke la det være en greie så du gjør det vanskelig å for deg selv å takke deg ut av møtet. Når du først har gjort det en gang eller to, blir det lettere. 

Ikke minst blir du kanskje også flinkere til å selektere deg frem til færre bomdates.

Du har tre valg.

Kjenner du deep down at dette ikke er den rette, ta det straks etter at dere har håndhilst. Høflig men bestemt. 

Sorry, dette høres brutalt ut, men jeg kjenner at vi ikke er en god match, så jeg synes ikke vi skal kaste bort tiden vår. Hva er det verste som kan skje når du sier det slik?

Noen vil sikkert mene at når man først har avtalt en date så får du gjennomføre! Basta. Det vil jeg være uenig i. 

En date kan skape forhåpninger hos den andre, og det har ingenting for seg når du allerede vet at det ikke vil bli noe mer.

Alternativ to er jo da å lide seg gjennom en date og være ærlig når dere avslutter at det ikke blir en date to. 

Den tredje varianten er å late som om det kan bli noe mer, men senere skrive at det ikke blir noe likevel. Den litt feige måten.

Hva sier man?

Hva sier man egentlig når man skal fortelle et annet menneske at dette nok ikke fører til noe mer? For det mest ærlige er faktisk å uttrykke dette så den andre vet.
 
Du, jeg følte kanskje ikke at vi hadde en sånn kjempekjemi, så jeg tror
Du virker å være en veldig hyggelig person, men vi delte litt få interesser, så jeg tror
Tusen takk for daten. Det var hyggelig å møte deg selv om jeg tenker at vi ikke har den beste matchen.
 
Man behøver ikke gjøre dette vanskelig og det er ikke noe å grue seg til. Begge vet at sjansen for å møte den rette er langt mindre enn omvendt. Det er en del av datingen å måtte gå på noen smeller.
 
Jeg har opplevd at enkelte har blitt snurt og fornærmet, noen har argumentert med at jeg burde date mer enn en gang før jeg bestemmer meg. 
Men jeg vet med meg selv at første inntrykket og magefølelsen ofte er gode guider. Og når jeg ikke kjenner verken x-faktor eller noe annet tror jeg at flere dater bare blir tidstyver.
 
Det jeg imidlertid synes er en selvfølge, det er at enhver som dater behandler den andre med den respekt han eller hun fortjener. Lykke til.

Norges største dating og sexblogg

page69.no er et livsstilsmagasin som har sitt innholdsfokus knyttet til menneskers seksualitet, men særlig knyttet til sex og erotikk og uavhengig om man er singel eller i et forhold.

Det innebærer at vi jobber med mange spennende temaer som angår alle, for seksualitet er noe vi alle har. Velkommen.