Skip to content

Hvordan avslutte en date du vet ikke vil føre til noe?

Allerede ved første håndtrykk har du kanskje kjent at dette ikke er den rette partneren for deg. Hjernen vår bruker av og til kun et brøkdel av et sekund på å bestemme seg.

Min første bomdate

Så sitter dere der da. De første høflighetsfrasene er unnagjort og man har liret av seg noen spørsmål og opplagtheter. Så blir det stille. Det vrir seg i deg, kanskje i begge, fordi dere vet at dette var en bomdate. Det er noen ulike scenarier i situasjonen. Begge føler det samme, eller den ene liker det han eller hun ser, den andre ikke. Her forteller Siri om en bomdate:

 

– Jeg husker en date der vi hadde sendt hverandre meldinger en god stund fordi det ikke var praktisk mulig å få til en date. Begge følte at dette, dette kunne virkelig være den rette. Når vi endelig møtte hverandre, var det en gjensidig følelse av bomdate. Det er som regel ikke vanskelig å fange opp hva den andre føler. Jeg gjorde det beste ut av situasjonen der og da, følte jeg. Jeg inviterte personen til bordet på pizzarestauranten og sa rett ut: 

 

Det var kanskje ikke det vi hadde tenkt, men vi kan jo dele en pizza og prate litt når vi først har kommet helt hit? Vi ble enige om det og hadde faktisk en hyggelig date likevel nå når presset var tatt bort.

 

Du, jeg følte kanskje ikke at vi hadde sånn kjempekjemi, så jeg tror at...

Sånn avslutter du en bomdate.

Bomdater kan man ikke unngå. Enkelte personer kan man likevel ha behov for å utforske litt mer før man gjør seg opp en mening om dem. Noen dater blir bare hyggelige treff og intet mer, og det er en del av datingprosessen. Enkelte dater kan man bare gjøre kort prosess med straks.

Du har tre valgmuligheter: Den tøffe, den snille og den feige måten å avslutte en date.

Kjenner du veldig tydelig at dette absolutt ikke er den rette personen, ta det straks etter at dere har håndhilst. Høflig, men bestemt sier du: Sorry, dette høres brutalt ut, men jeg kjenner at vi ikke er en god match, så jeg synes ikke vi skal kaste bort tiden vår. Noen vil sikkert mene at når man først har avtalt en date, så får man gjennomføre den. Slik er det ikke, og i datingverden må man være forberedt på å bli avvist.

Alternativ to er å lide seg gjennom en date, være høflig og småprate, og så være ærlig når dere går hver til sitt om at det ikke blir en date nr. to. 

Den tredje varianten er å late som om det kan bli noe mer, men senere skrive at det ikke blir noe likevel. Det er kanskje en feigere måte, for du slipper å se den andre i ansiktet når du avviser han/henne, men langt bedre enn å la den andre henge i løse lufta uten en forklaring etterpå.

For hva er vitsen med å dra begge gjennom en date dersom du, den andre eller begge, ikke kjenner et fnugg av kjemi? Når du først har avsluttet en bomdate med en gang, blir det lettere etterhvert. Ikke minst blir du kanskje også flinkere til å selektere deg frem til færre bomdates.

Hva sier man? Og hva svares man med?

Hva sier man egentlig når man skal fortelle et annet menneske at dette treffet nok ikke fører til noe mer? For det mest ærlige er faktisk å uttrykke dette så den andre forstår. Hvis man har sittet kaffen eller middagen igjennom, kan man avslutte med noe sånt:
 
Du, jeg følte kanskje ikke at vi hadde en sånn kjempekjemi, så jeg tror ikke det blir en ny date
Du virker å være en veldig hyggelig person, men vi delte litt få interesser, så jeg tror vi får lete videre…
Tusen takk for daten. Det var hyggelig å møte deg selv om jeg tenker at vi ikke har den beste matchen.
 
Man behøver ikke gjøre dette vanskelig og det er ikke noe å grue seg til. Begge vet at sjansen for å møte den rette er langt mindre enn omvendt. Det er en del av datingen å måtte gå på noen bomdater.
 
Enkelte kan bli fornærmet, eller mene at man burde date mer enn en gang før man bestemmer seg. 
Men ofte er førsteinntrykket og de første minuttene gode pekepinn på hvordan daten utvikler seg. Og hvis man ikke kjenner en geniun interesse for å bli kjent med mennesket foran seg, blir flere dater bare tidstyver.
 
Hvis man er høflig og hyggelig når man avslutter en date, og behandler den andre med respekt, men likevel blir møtt med en sur respons, vel, da er i allefall personen ikke den rette. Stol på magefølelsen og lykke til.

Siste saker:

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.