Skip to content
Sensuell massasje | Mange tusens åres historie, og en god start på en sensuell aften | page69

Sensuell massasje - ren energi for forholdet!

Sensuell massasje aktiverer hele kroppen og alle de erogene sonene. Stryke, massere og kjærtegne og berøre. Det er godt for sexlivet, samlivet og vår mentale helse å ha tett og god hudkontakt. Lyst til å ta samlivet til et nytt nivå? Skaff en deilig duftende olje og sett i gang!

Facebook

Del gjerne saken på Facebook

Berøring har enormt mye å si for oss mennesker

Har du lest vår store sak om massasje har du allerede fått god innsikt i alle de positive effektene for kropp og  sjel. I den saken beskrives det også helsemessige tilstander der massasjebehandling ikke er å anbefale! Vi anbefaler at avsnittene om dette leses fordi de er like relevante for massasje som skjer hjemme.

Menneskets seksualkraft er en av de største vi har i oss. Evolusjonært fordi den var og er viktig for å reprodusere og føre genene videre. Som menneske er hudkontakt helt sentralt for vår mentale tilstand. 

Berøring har enormt mye å si for oss. Det er bare å se på oss i helt vanlige sosiale settinger. Måten vi for eksempel hilser på hverandre, tar på hverandre, klemmer og bruker kyss på kinn som ulike hilseformer i ulike kulturer. 

Å ta på hverandre er en del av språket vårt. Tenk bare på alle de ulike signalene vi sender når vi på ulike måter tar på barna våre. Når vi berører vår partner, foreldre, venner og av og til helt ukjente. Berøring brukes til å formidle både følelser og en rekke ulike underliggende beskjeder. 

Den fysiske berøringen er en del av kroppsspråket vårt og samhandler sammen med øyne, ansiktsmimikk, kroppsholdning og bevegelser.

Vi bruker berøring og kontakt til både å beskytte oss, til å invitere andre nærmere, til å trøste, til å skape bånd og nærhet, til å elske og nyte, til å oppnå nytelse og til å gi nytelse. Sensuell massasje stimulerer og aktiverer flere viktige behov i oss mennesker. 

Nærhet. Å uttrykke følelser for et annet menneske. Å oppleve andres følelser for en selv. Å oppleve nytelse ved både å få og gjennom å gi. Velkommen til massasjens deilige verden.

Hvordan introdusere sensuell massasje hjemme?

Første bud er at begge er interessert i å gi hverandre sensuell massasje.

Dersom han bare er passe interessert, inviter ham til en deilig kroppsmassasje. La ham oppleve hvor godt det er å bli knadd, gnidd og massert med varme, oljete hender. 

Sørg for rent laken og rydd vekk dyner. Legg på et stort håndkle midt på sengen og varm opp oljen i et varmt vannbad. Kjøp gjerne inn duftlys, men test deg frem med type og lukt. For mye duft kan bli ubehagelig.

Rommet bør holde en god temperatur, men husk at det fort blir varmt når det masseres. La det derfor komme inn litt frisk luft fra et vindu, om så kun en liten sprekk. Slike detaljer er fint å ta seg av før dere begynner.

Fremfor å bruke duftlys, kan dere la deilige dufter fra massasjeoljen fylle rommet. Enten ved å kjøpe en luktfri olje og selv tilsette en eterisk eller aromatisk duftolje, eller ved å kjøpe massasjeolje med lukt. Det finnes aromatiske oljer som både har deilige dufter og som har ulike effekter på sinnet. For eksempel oppkvikkende eller det motsatte, avslappende. Utvalget er stort.

Det kan være lurt å kjøpe en luktfri massasjeolje og selv tilsette duften og/eller ønsket effekt. Fordelen da er at dere kan kjøpe inn ulike dufter på små flasker. Når dere skal ha en massasjeseanse, kan dere fylle på en liten mengde olje på en egen flaske og tilsette den duften eller effekten som passer akkurat der og da. Fordelen er jo også at dere ikke går lei den «ene» duften dere hadde kjøpt dersom duften allerede var tilsatt massasjeoljen.

Musikk og levende lys er med på å skape stemning. Bruker du spotify, kan du søke med søkeord som chill, buddah bar, massasje eller massage, relaxing, yoga eller meditation/meditasjon, osv.

Rolig jazz eller pianomusikk er også ypperlig for mange, men unngå raske rytmer og støyete musikk. Det påvirker massasjeopplevelsen negativt. Musikken skal være rolig og avslappende.

På denne måten kan du gi din litt uvillige partner en eller flere gode opplevelser. Lære ham å sette pris på den gode nærheten og etterhvert kanskje øke hans interesse for selv å lære seg kunsten.

Sensuell massasje - hud mot hud - sinn mot sinn

Sensuell massasje er en vidunderlig måte å utforske hverandres kropper på. En rekke ulike teknikker brukes for å skape dype emosjonelle opplevelser, økt seksuell lyst og tenning.

En god olje er det aller viktigste for å kunne gi og å oppleve det som en sensuell massasje. Mengden man påfører er også viktig. Huden skal ikke svømme i olje. Det skal være nok til å gi en relativ friksjonsfri kontakt mot huden, men det skal fortsatt være en merkbar kontakt – en viss friksjon er viktig! 

Olje trekker inn i huden. Hvor raskt det skjer avhenger både av hvor tørr huden som masseres er, samt oljen i seg selv. Sørg for å påføre regelmessig ettersom huden suger til seg oljen. 

Før olje påføres kan huden berøres med tørre, lette fingre. Stryk over huden med fjærlette bevegelser. Område for område i store men langsomme berøringer. Sørg for at du som masserer alltid har kontakt med den andres kropp med en hånd hele tiden. Det forsterker opplevelsen og nærheten.

Å ha kroppskontakt hele tiden er sentralt for en dyktig massør. Den som masseres skal alltid kjenne hvor massøren er, og det skal alltid være kontakt mellom dem. Må du bruke begge hendene for å påføre olje eller tørke av litt oljeoverskudd, sørg for at andre kroppsdeler er i kontakt med den du masserer.

Sentralt i sensuell massasje er at alle bevegelser skjer i langsomt tempo. Lange og rolige strøk langs muskulaturen, veksling mellom lette strykende bevegelser og ørlite mer trykk, knaing og massering av muskler. Har du for mye olje, vil ikke de fjærlette og strykende bevegelsene kjennes – så finn den riktige balansen med oljemengde.

Den sensuelle massasjen kan begynne med hodebunnsmassasje og tørre hender, og fortsette med olje og videre nedover skuldre og rygg, tær, legger og lår. Til slutt får kjønnsorganer fokus. Eller man kan begynne helt nederst med tær, føtter, legger og lår. Deretter skuldre og rygg før kjønnsorganer får behandling. 

Det er viktig å gjennomføre en sensuell massasje i et planlagt mønster, slik at det oppleves som å bli ført fra et naturlig startpunkt til den endelige utløsning.

Intensiteten skal være relativt lav når kropp og muskler masseres. Her er det de sensuelle bevegelsene som er i sentrum. Det å bygge opp forventning og opphisselse. Hensikten er altså ikke å kombinere behovet for å løsne opp i ømme og stive muskler med sensualitet og avslutte med sex. Målet er det nære, det emosjonelle, det sensuelle og det seksuelle.

Hvordan lære seg gode massasjeteknikker?

Føler man behov for mer kunnskap, er den lett tilgjengelig på Youtube! Søk på learning massage og se hva som skjer. Du kan også bruke norske søkeord og finne flere videoer som kan hjelpe dere igang.

Nivået behøver ikke være høyt. Blir det for avansert, kan den ene av dere kanskje miste interessen. Da er det bedre å ta seg tid og heller la det utvikole seg sakte. Det er alltid tid til å lære seg nye triks.

For de som virkelig fatter interesse for massasje kan korte kurs være tingen. Det finnes flere profesjonelle virksomheter innenfor dette feltet, og i de store byene burde det ikke være noe problem å finne noe som passer.

Generelt er learning by doing en god ide. Kikk litt på Youtube-filmer og praktiser teknikker dere liker og prøv dere frem. Hva som passer best vil jo også avhenge litt av målet for dere. Ren sensuell massasje, eller om dere også skal gi hverandre massasje som fungerer avslappende, avstressende eller muskelavspennende.

Hvordan utføre massasje i sengen?

Å utføre massasjen i en seng kan være anstrengende for ryggen for den som masserer. Dette gjelder særlig når massasjen skal utøves med en viss kraft og intensitet. Når en god massasje gjerne varer minst 30 til 45 minutter, er god sittestilling viktig.

Det kan samtidig være ubehagelig for den som blir massert å ha en oppå seg. Trikset er å dele kroppen opp i to evt. fire soner. To soner kan være skuldre og øvre del av ryggen, samt nedre del av ryggen, hofteparti og ben.

La gjerne den som masseres ligge diagonalt i sengen. Massøren sitter slik at hodet til den som masseres ligger mellom knærne, og kan da enkelt massere skuldre, nakke og øvre del av rygg.

Når nedre del av rygg, hofteparti, lår og legger skal masseres, kan massøren sitte mellom bena på den andre. Dersom det er anstrengende for massørens rygg fra denne posisjonen, er alternativet å dele kroppen i fire soner. Da sitter man også på hver side av den som masseres og masserer den nærmeste delen.

Når man sitter på siden av den som masseres, kan ryggen enklere nås uten å sitte for mye fremoverlent. Og ved å flytte seg langs sidene kan man enkelt sitte greit og massere både rygg, hofteparti og ben.

Det er viktig å huske at de gode effektene av en massasje oppnås ved å bruke tid. Det betyr også at behandlingen må kunne utføres uten at det oppleves som så anstrengende at det blir ubehagelig. Sittestilling er derfor viktig. Alternativet er å kjøpe benk.

Utforsk dette med sittestillinger og hvordan armer og ben kan plasseres, slik at den av dere som masserer kan sitte mest mulig oppreist og behagelig.

Bruk av massasjestav og andre hjelpemidler

Elektrisk drevne massasjeapparater brukes gjerne som en måte å løsne anspente muskler. Som virkemiddel innenfor sensuell massasje kan det også stimulere deilig. Særlig dersom apparatet har et lavt støynivå og passende vibrasjonsmønster.

Rumpe, lår og klitoris med områdene rundt kan være mål når man bruker en massasjestav. De øvrige delene av kroppen oppleves aller best med varme hender, stryking og manuell massering. Sensuell massasje handler om nærhet og hudkontakt, noe et elektrisk apparat ikke gir.

Det finnes en rekke varianter å få kjøpt. Den mest kjente i Norge er MX-fighter. Eller orgasmemaskinen som den også kalles i butikker som selger den. Fra den japanske fabrikken er MX-fighter designet og produsert for å bearbeide muskulaturen. 

Det var selvsagt kort vei fra skuldre til klitoris i hendene på en kyndig kvinne. En vellykket vandring, kan vi trygt fastslå, for produktet har fått en stor fanskare. Samtidig er det verdt å nevne at dette massasjeapparatet ikke er for sensitive klitoriser.

Generelt er vibratorer både nyttig og spennende som bidrag til variasjon når kvinnens kjønn skal masseres. Utvalget er stort og det finnes ingen vibratorer som passer alle. Det finnes bokstavelig talt utallige produkter å velge mellom, og de har alle ulik utforming, matrialkvalitet, tekstur, vibrasjonsmønster, intensitet og så videre. Her må man rett og slett prøve seg litt frem.

Veiledning underveis er viktig

Det kan godt være at din partner ikke er spesielt flink til å gi massasje. Det kan handle om kunnskapsmangel eller mangel på praktisk erfaring. Øvelse gjør mester, sånn er det også her. Men hvordan håndtere det på en bra måte og uten at noen mister motivasjonen?

Det er viktig at den som mottar massasjen opplever det som behagelig. Det er like viktig at den som gir massasjen føler at massasjen har effekt, fungerer og at behandlingen likes. Det er lurt å være åpne om hvordan behandlingen oppleves og hva som eventuelt kan eller bør endres. Har du det bra bør det uttrykkes.

I en sånn setting hvisker man eller snakker lavt til hverandre. Det handler om å opprettholde atmosfæren og den gode stemningen. Rettledning skal ikke være kommanderende eller irettesettende. Da ødelegges både lyst og motivasjon for å holde på.

Hva trenger vi av utstyr?

Enklest sett trenger man kun en seng med et rent laken og gjerne et stort håndkle under den som masseres. Og selvfølgelig en god olje.

Lag den rette stemningen og fremfor alt, sett av tid til en god stund. Dere kan gjerne starte med en varm te eller et glass rødvin, samt litt prat for å skape nærhet og god stemning. Hvorfor ikke starte med en god og varm dusj sammen, og tørke hverandre før dere beveger dere til massasjerommet. Steng hverdagen ute og bare konsentrer dere om hverandre.

Lys og musikk har som nevnt mye å si for atmosfære og stemning, duft likeså. Disse tingene finner dere i en rekke butikker og på nett.

For den som har lyst til å bruke massasjebenk, er disse å få kjøpt i relativt prisgunstige utgaver. Sammenleggbare benker ment for massører som reiser mye kan være perfekt til hjemmebruk også. Lett å legge bort etter bruk. Du får dem fra tusenlappen og oppover.

Men det aller viktigste dere må ha er ikke utstyr, men et felles ønske om å være nær og skape intimitet på en rolig og øm måte. 

Facebook

Del gjerne saken på Facebook

Siste artikler

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.