Skip to content

Vi påvirkes av nederlagene på dating. Hvordan snur du nederlag til suksess i din søken etter å finne den rette?

Nesten umerkelig forandres noe inni oss når vi stadig opplever nederlag på dating. Selvtilliten blir umerkelig mindre og mindre. Lysten til å prøve seg på en ny date blir også mindre for hver gang det ikke fører til noe mer. Fortvil ikke – du er ikke alene!

Dating kan være en brutal opplevelse.

Først av alt er det viktig at din egen livssituasjon passer et datingliv. Har du akkurat kommet ut av et forhold, og fremdeles kjenner sorg, er det lurt å vente. 

Har du mistet jobben, er i en bølgedal, eller har opplevd ting i livet som har tatt energi og glede, er rådet det samme. Av og til er det bare lurt å samle seg og finne tilbake til stabilitet og harmoni. Et menneske som er i balanse uttrykker trygghet. Økonomiske problemer, usikkerhet, eller andre problemer i livet kan skape utrygghet. 

Å gå fra den ene til den andre tilstanden gjør det til to helt ulike personer i møte med andre. Vær sikker på at du er klar for å møte datingverdnen!

Du har sikkert datet personer som ikke ville gå videre med deg. Og du har sikkert datet personer du selv ikke ville gå videre med. Dette bør man være forberedt på, for det er helt naturlig at vi ikke liker alle mennesker. Det er også dessverre helt uunngåelige opplevelser når man dater over tid.

Hva tror du selv er årsaken til at du ikke lykkes? Det kan være verdt å ta en tur inn i seg selv for å forske litt på dette. Å analysere seg selv, å se seg selv utenfra, eller å være sin egen kritiker er riktignok ikke alltid enkelt. Det er likevel viktig å prøve å få en pekepinn på hvor problemet ligger.
 
For dersom du er en av dem som føler at datingen har blitt litt håpløs, vil kanskje også selvtilliten få seg en knekk. Det er som en jobbsøker som aldri blir inkalt på intervju. Man føler seg uønsket og lite attraktiv i markedet. Slike følelser er ikke gode. De tar fra deg gleder i livet og de kan gjøre din verden litt kaldere og mørkere. 

Du er aldeles ikke alene og det finnes mulige løsninger. En av dem er rett og slett å endre strategi. Les videre og oppdag hvordan du kan snu opplevelsene til noe bedre.

 

Verden forteller oss hvordan vi skal være. Det påvirker også hva slags partnere vi søker og hvor kresne vi blir.

Vær selektiv og lykkes bedre

Det sier seg selv at hvem man ender på date med, har stor betydning for resultatet. En vanlig tilnærmingsmåte er å ha et sett med kriterier for hvordan personen skal være. Vi ser på det ytre og det fysiske, og det foregår mange både bevisste og ubevisste vurderinger når vi velger. Å velge riktig har vært viktig helt siden vi var urmennesker. 

Valgte kvinnen feil mann, kunne hun ende opp med en svak forsørger og beskytter med lite ressurser å tilby familien. Da levde hun ikke lenge. Valgte en mann feil kvinne, kunne han ende opp med å bruke sine ressurser på en annen manns avkom eller ikke få egne avkom i det hele tatt. I dag blandes evolusjonære instinkter med påvirkning fra alle mulige kulturelle signaler. Underbevisstheten forteller hvordan vi skal være, hva vi skla like og hvordan vi skal se ut.

Like barn leker best. Det er sant, i hvert fall veldig ofte. Det å finne en partner omtrent på samme intellektuelle nivå, at dere er på samme hylle, kan være viktig. Vi kan forelske oss i det fysiske, i en som er sexy, sjarmerende, verdensvant og velartikulert. Etterhvert vil ulikhetene bli tydelige og etterhvert kanskje et problem.
 
Dersom det for eksempel er stor forskjell i utdanning, inntektsnivå og mentale interesser, er sannsynligheten for at dere vil leve i hver deres boble være stor. Og faktisk er det også slik at det man forelsker seg i, ofte er det man ikke kan utstå noen år senere.
 

Det å være kresen og kritisk er en balansegang. Det kan også bli for mange krav og for få dater. Vi har forslag som kanskje kan hjelpe.

Snu på tilnærmingen.

I stedet for å lage en veldig lang ønskeliste med krav, tenk på hva du absolutt ikke ønsker hos din fremtidige partner?

Her er et eksempel på en liste med egenskaper, interesser eller familiesituasjon som en fiktiv person ikke ønsker hos sin fremtidige partner:

  • Personen har katt eller hund
  • Personen har barn
  • Personen røyker
  • Personen drikker alkohol for ofte
  • Personen er ikke flyttbar
  • Personen bruker for mye tid på en bestemt interesse
  • Personen har ikke interesser i det hele tatt
En slik liste blir ofte kortere enn den der vi setter opp alt vi vil partneren skal være. Listen over er en slik der kanskje kun ett punkt er nok til at du ikke vil gå videre – at du dropper å date personen. Du er for eksempel ikke klar for å bli stemor eller stefar. Eller det er uaktuelt å leve med en som røyker.
 

Kanskje han eller hun har sterke tilknytninger til hjemstedet og derfor ikke er flyttbar. Kanskje han eller hun driver en gård eller tar seg av gamle foreldre som bor i nærheten. På samme vis kan lidenskap for en sport eller annen interesse også kreve mye tid. Deler du ikke samme interesse, risikerer du å bli sittende mye alene.

Ved å snu søket på denne måten kan du sannsynligvis snevre inn søket og hvem du faktisk vil bruke tid på å date. Det er utrolig nyttig å være klar over hva man absolutt ikke ønsker.

Hvordan står det til med bildene dine?

Når du oppretter en datingprofil og ikke lykkes, bør strategien endres. Løsningen på å snu en negativ trend kan ligge nettopp i profilen din. En profilendring kan i hvert fall være en del av løsningen. Hvordan fremstiller du deg selv i din datingprofil?

Det første andre ser er hovedprofilbildet som vises i søk. Oppfattes du som en interessant kandidat, klikker de seg inn på profilen for å se flere bilder og for å lese profilteksten din. Bilder og tekst er dine to beste markedsførere – salgsapparatet ditt.

Gamle bilder, dårlige bilder, uskarpe bilder, intetsigende bilder, mørke bilder, for lyse bilder. Bilder kan være feil på mange måter. Ofte skapes dårlige bilder når man tar selfies. Da er du både fotograf og modell og det ender ofte med mindre bra resultater.

Det finnes også fine selfies, men poenget er å være kritisk til resultatet. Bildene du synes er fine har andre kanskje en helt annen mening om. Har du valgt bilder litt tilfeldig da du opprettet profilen, er det sikkert lurt å oppgradere dem.

Å forstå hvordan folk vurderer bilder er nyttig. Enhver som ser etter en partner for livet, vil selvsagt ønske å se så fine bilder som mulig av enhver mulig partner på datingsiden.

Uskarpe bilder viser faktisk ikke særlig godt hvordan du ser ut. For mørke eller for lyse gjør deg den samme bjørnetjenesten, som er å fremstille deg dårlig. Du må ikke forvente at tvilen kommer deg til gode, for det er nok av andre kandidater å velge mellom for de som ser på din profil. Dette gjelder spesielt for menn fordi det er rift om kvinnene på datingtjenestene.

Derfor burde du ha flere ulike bilder som har et høyt kvalitetsnivå, er skarpe og som fremstiller deg så nær virkeligheten som mulig. Å vise seg frem som man er gjør deg også tryggere på at de som tar kontakt liker den du er.

Det er også lurt å ha forskjellige uttrykk. Både smilende varianter og også et par uten dollargliset. Sørg alltid for å ha en fint og smillende ansikt på hovedprofilbildet.

Vær ærlig på hvordan du ser ut nå og bruk nye bilder, ikke noe fra i fjor eller tidligere. Da blir ikke daten skuffet på første date.

Hvordan fremstiller du deg selv i teksten?

Når det gjelder profiltekster, er det tydelig at folk har veldig ulike oppfatninger om hva som er verdt å skrive om. Det å skrive om seg selv kan være vanskelig, og mange velger den litt enklere, overfladiske og generelle veien.

Jeg er en glad mann på 35 som liker å reise og alt som er gøy.

Korte og overfladiske tekster er ikke inspirerende lesing. Særlig ikke for andre medlemmer som allerede er godt i gang med datinglivet. Folk som kanskje er litt lei og som vil ha sterkere bevis på at du er den rette. Du risikerer å miste litt marked ved å være overfladisk.

Er du en kvinne på søk etter en mann, har du garantert opplevd å bli pepret med ganske tomme og intetsigende henvendelser. Det er ofte langt mellom de mer interessante meldingene, som er sendt av profiler som ikke er livredde for tastaturet.

At det er vanskelig å beskrive seg selv burde ikke resultere i en overfladisk  og intetsigende profiltekst. Tvert i mot burde skriveprosessen inspirere til å reflektere over hvem du faktisk er. Husk at en profiltekst kan endres – det er ofte en modningsprosess å skrive godt om seg selv. Små endringer kan skape store resultater.

Det viktigste av alt er at det du skriver stemmer 100% med den du er. Er det en mismatch mellom profiltekst og den du er i et fysisk møte, blir det fort litt undring og dårlig kjemi som resultat. Kaller du deg en globetrotter som simpelthen må ha luft under vingene hele tiden, mens du i virkeligheten aldri har vært utenfor Rjukan, vel, da skaper du en person som ikke eksisterer.

Det handler om å få frem hvem du er, din personlighet. Å skryte på seg mer enn det man faktisk er er nettopp ingredienser i å møte folk på feil premisser. Da skuffes de som inviterer deg ut. Det samme skjer selvsagt når du selv utelukkende velger å date en person basert på bilder og ukorrekte profiltekster.

Det å bruke et minimum av tid på å sende meldinger til hverandre kan i det minste avklare noen slike forhold. Start med å avklare i forhold til listen lenger opp i saken. Liker du personen på bildene, kan du kanskje spandere en date og føle deg frem på personlighet og kjemi.

Hva skriver du egentlig i meldingene til andre?

En god og velformulert melding kan helt alene sikre deg daten over alle dater. Petter forteller:

– Min kone sendte en datemelding som traff meg rett i hjertet – 6 måneder senere fridde jeg og i dag er vi lykkelig gifte. Hun hadde besøkt min profil mange ganger uten at jeg hadde fattet interesse. (Det forstår jeg ingenting av i dag.) Jeg innledet min profiltekst med at jeg søkte en «intelligent skravlebøtte», og hadde deretter en lengere tekst om meg selv og mine ønsker. 

Etter flere besøk på profilen min uten at jeg «oppdaget» henne, sendte hun meg til slutt en melding: «Hvordan vet du når du har funnet den rette? Tomme tønner ramler mest.» Jeg synes det var morsomt og helt i tråd med ønsket i min egen profiltekst. Jeg kontaktet henne med en gang og nesten akkurat to år senere hadde vi en flott vielse.
 

Det kan oppleves som ukomfortabelt å sende meldinger til andre, for en avvisning ligger alltid på lur. Eller kanske du ikke får svar i det hele tatt. Nesten like ille. Derfor blir ofte meldingene preget av denne underliggende frykten.

Hei, jeg liker profilen din veldig godt, liker du min, kan du kanskje ta kontakt??
 
Her overlates det til den andre å ta initiativet. Du gir i hvert fall ikke den andre noen som helst inspirasjon til å ta kontakt. Å gjøre seg interessant er ikke nødvendigvis enkelt, men å overlate til andre å finne deg er ikke noen god løsning.
 
Noen har kanskje flere gode unskyldninger for å lage litt halvfabrikata når de sender en melding. Han/hun er så kjekk og sikkert opptatt med noen andre er typisk. Det kan godt hende, men du må tørre å ta et lodd for å vinne. 
 
De øynene der kunne jeg godt tenkt meg å stirre inn i en kveld i nær fremtid… Vel, litt klissete da, men en morsom innledning kan vel etterfølges av noe mer personlig om deg?!
 
Fortsett med; Men fra spøk til alvor. Jeg er en aktiv dame/mann og en ekte livsnyter. Jeg har god jobb, mange venner og en aktiv fritid med mange spennende sysler.

Kanskje du kunne tenke deg deilige stunder på skjæret, eller fine gåturer i fjellet? Jeg liker både det urbane livet med teater og opera, god mat på en billig asiatisk eller å bli vartet opp på et litt finere sted. Danser du kanskje? Jeg kan både lære og lære bort.
 
Ja, osv… Lag en liten historie som inneholder noe om deg og dine interesser. Kopier den og bruk der den kan passe så sparer du litt tid. Napper det ikke gjør du små endringer i teksten og prøver videre.

Siste saker:

Tannimplantat

Når tennene detter ut er det et implantat som gjelder.

page69

Å ta vare på seg selv er et godt utgangspunkt for å leve livet. Når vi er tilfredse i egen kropp og eget liv, kan vi dessuten være en positiv kraft også for verden rundt oss. page69.no inspirerer og formidler kunnskap om seksualitet, seksuell helse, seksuell fitness sex og relasjoner, kink og fetisjisme, samt etablering av parforhold via dating.