Skip to content

Skap gode opplevelser og snakkiser

På date med kvalitet og innhold

Å være på date er spennende og berusende når man føler at man har møtt den rette. Gode samtaler driver relasjonen videre fra date til date, og her får du tipsene til nettopp det. Bidrag til de gode samtalene!

Hvordan komme i dybden på et annet menneske?

Kanskje kommer du fra et forhold og nå har funnet tiden moden for å søke etter en ny partner. Eller kanskje du har vært singel lenge men funnet at du nå vil finne en å dele livet med.

Uansett er kanskje et helt nytt menneske på vei inn i livet ditt i løpet av de neste månedene. Det å innlede et forhold betyr at man må bli kjent med, innrette seg etter og kompromisse. 

Et forhold krever kontinuerlig innsats og interesse for å vedlikeholde. Derfor er det også viktig å komme godt ut når du er på date.

Dating er en spennende prosess, men også krevende. Du skal jo faktisk finne ut av om den du møter kan passe inn i ditt liv, men også om du passer inn i den andres liv. Har dere felles interesser, verdier og holdninger? 

Forhold som kanskje enkelt kan komme frem gjennom kafemøter. Likevel er det mye mer ved et menneske vi forelsker oss i og velger som partner.

Hvordan argumenterer personen? Hvordan tenker personen om forskjellige ting? Hva blir personen glad over og hva gjør han eller henne trist og lei seg. Hva opprører og hva er det egentlig som får akkurat dette mennesket til å tikke å gå?

Hvordan finner man på kort tid ut om et menneske har de egenskapene, den personligheten og de verdiene man søker i en partner? 

Ved å utforske! Nedenfor følger tips til hvordan dere arrangerer dates med innhold og kvalitet som gir gode muligheter til å utforske hverandre.

Det hjelper å være klar på hva du søker etter!

Bli kjent mens dere er aktive.

Innen pedagogikken er det et uttrykk som de fleste har hørt. Det heter Learning by doing. Og Ingenting er bedre for å lære et annet menneske å kjenne enn å dele opplevelser og snakke om dem både før, underveis og etterpå.

Bruk den første daten til å finne ut hva dere liker å gjøre. Er personen opptatt av kulturliv eller kanskje friluftsliv? 

Er han eller hun utadvendt eller introvert? Hva slags aviser leses og hva liker personen å la seg underholde av? Ikke minst, hva slags humor har personen du møter.

På den neste daten kan du overraske ved å invitere den andre på en date med innhold. Nedenfor presenterer vi temaer som kan være gode utgangspunkt for videre utforsking av en mulig partner.

Sett sammen en liten pakke med en eller flere ingredienser. Opplevelse, aktivitet, mat og kanskje overnatting. En overnatting bør kanskje ikke komme som en overraskelse, men være avtalt på forhånd.

 

Hva med litt kultur?

Det er alltid hyggelig å møtes på en hyggelig kafe for å varme opp, få i gang samtalen og mimre litt over forrige møte. Deretter kan dere rusle til første aktivitet, og nedenfor kommer vi med noen forslag som kan inspirere til innhold på daten.

Det andre teater, Oslo

Benytter ofte improvisasjon og byr på en anerledes teateropplevelse. Opplevelsene her gir som regel gode utgangspunkt for samtaler etterpå. Her er nettsiden deres.

Museum

Å betrakte kunst er ikke forbeholdt kunstkyndige mennesker. Å se på kunst, forsøke å tolke, se meninger og skjulte budskap er en morsom øvelse for de fleste. Det er dessuten lærerikt i forhold til tematikken og en fin måte å høre hvordan den andre resonnerer og reflekterer.

Det fine med kunst og museumer, er jo at det er et stort utvalg og noe for enhver smak. Å reise på oppdagelsesturer i kunstverdnen er derfor et godt tips til innhold på dates.

Konserter

Konserter er populært hos mange. Ikke alltid et sted man kan prate så mye, men det avhenger av både hvor man står/sitter og hva slags musikk som spilles. Her finner du arrangementskalender med musikk og litt av hvert.

Omvisning på Stortinget

Gratis og varer circa 1 time. Stengt på sommeren, så dette er en vår og høstaktivitet. Det er ingen bestilling, så møt ved inngangen i Akersgata (på Stortingsbygningens bakside.)

Inviter til aktivitet og opplevelser

Opplevelser som bringer frem latter og smil, der dere kan samarbeide for å løse oppgaver, eller bare være med på. Å ta med din date på en opplevelse er verdt mer enn tusen kaffekopper.

Valg av opplevelser må man gjøre ut i fra den lille informasjonen man har om den andre. Alder, interesser, holdninger, personlige egenskaper og så videre. 

La det være gøy og kanskje litt utfordrende for komfortsonen. Det er som regel både sjarmerende og attraktivt å være villig til å prøve nye ting.

Forslag til aktivitet og opplevelser

Escape rooms

Helst en aktivitet der dere er flere enn bare to, og veldig morsomt å være med på. Her får man virkelig testet evnen til å løse ulike utfordringer og lært hverandres humor å kjenne.

Klatreparken ved Tryvannstårnet

Visste du at en av de største og flotteste klatreparkene i Skandinavia ligger kun 30 minutter utenfor Oslo sentrum. 12 ulike løyper fordelt på ulike vanskelighetsgrader, zip-lines, Tigersprang, fritt fall på 20 meter for som tør. Her finner du også både gill- og picnicmuligheter samt sykkelutleie. Besøk Oslo sommerpark.

Picnic på Hovedøya

Vis din evne til å arrangere en hyggelig picnic ute på Hovedøya. Det betyr litt planlegging, og maten kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig smurt. 

Dere får en båttur, gåtur, god mat ogforhåpentligvis hyggelige samtaler i fredlige omgivelser i det fri. Båten går fra Aker Brygge og tar mindre enn 15 minutter.Du kan få reiseinformasjon på siden til entur.no.

Liker dere å trene? Tren!

Fysisk trening setter i gang myemorsomt i kroppen og stimulerer til flere fysiske aktiviteter etter at dusjen er unnagjort. En løpetur i det fri er deilig, men er det surt og kaldt er en time på treningsstudioet ikke å forakte. Tren sammen og støtt hverandre gjennom en fysisk økt.

Hva med en tur i Telemarkskanalen?

Med kanalbåten M/S Victoria kan dere være med på en halvdags eller heldagstur. Heldagsturen ender i Dalen, langt inn i Telemark. 

Der kan dere jo overnatte på ærverdige Dalen hotell (se etter pakketilbud på sidene til hotellet). Her en linken til kanalbåten, og her finner du nettsiden til hotellet. Du sjekker priser for overnatting på for eksempel hotels.com.

 

Gode matopplevelser

Veien til mannens hjerte går gjennom magen er det noe som heter. Men mat setter vi vel alle pris på, og gode matopplevelser danner ofte rammen rundt et romantisk samvær.
 
Når det gjelder å ta sin date ut på en lunsj eller middag, skal man tenke seg om to ganger før bordet bestilles. For hva slags matpreferanser har egentlig den andre som du er i ferd med å invitere ut for et godt måltid?
 
Allergier mot hvitløk torpederer foreksempel ganske mye. Hele det asiatiske kjøkkenet faktisk, pluss ganske mye annen mat. Og hva med nøtter, laktoseintoleranse, vegetar, holdning til kjøtt, fisk og skalldyr?
 
Akkurat når det gjelder hvor dere skal spise bør det ikke overlates til tilfeldighetene. Service, matkvalitet, pris, tilgjengelighet, støy og atmosfære er noen momenter som har betydning for den totale opplevelsen. Research og velg med omhu.
 
Tips: Bruk den første daten til å avklare noen hovedlinjer når det gjelder muligheter innenfor det kulinariske.
 
Det finnes i alle storbyer et vell av muligheter når det gjelder kulinariske opplevelser. Bruk for eksempel Tripadvisor til å få ideer til hvor dere kan spise.

Overnatting

Det er mye å finne ut av når man leter etter en partner. Det å dele seng og alle øvelsene man kan finne på her, er en viktig aktivitet.

Å finne et passende hotell betyr ulikt for hver og en, men det er hevet over enhver tvil at hotellets standard, servicenivå, atmosfære og generelle tilbud, påvirker opplevelsen. Dersom dere skal på hotell da. For det finnes da morsomme alternativer!

Ut av byen – hyttetur

Overnatting betyr ikke nødvendigvis hotell. Å leie en rimelig hytte er enkelt. Statsskog har for eksempel massevis av gode alternativer rundt om i landet. Besøk siden til inatur.no

Tretopphytter

Det finnes flere alternativer når det gjelder å bo i toppen av et tre. Utenfor Horten finner du for eksempel Tretopphytter Oslofjord. Her ønsker to av hyttene også hunder velkommen dersom en av dere har hund. På denne Google-linken finner du flere tretopphytte-alternativer.

Telttur noe for dere?

Norge bugner av flotte turopplevelser for den som liker friluftslivet. Og selv om du kanskje aldri har forsøkt deg på telttur, kan nettopp dette være en morsom og fin opplevelse.

Er du uerfaren anbefaler vi imdlertid at du bruker litt tid på å planlegge en slik tur og sette deg inn i hva du trenger å tenke på og ta med. Her finner dere tips. Og på denne Google-linken finner du flere ferdige søkeresultater for tur i det fri.

Dette er selvsagt også en aktivitet man ikke overrasker med, men der planleggingen blir en del av moroa for begge. Du finner forslag på sidene til outtt.com.

Norges største dating og sexblogg

page69.no er et livsstilsmagasin som har sitt innholdsfokus knyttet til menneskers seksualitet, men særlig knyttet til sex og erotikk og uavhengig om man er singel eller i et forhold.

Det innebærer at vi jobber med mange spennende temaer som angår alle, for seksualitet er noe vi alle har. Velkommen.